Ο Μαρκ Τζάκσον στο Τορόντο – Νέος προπονητής στους Κλίπερς
Εναν από τους παίκτες - κλειδιά της πορείας των Ιντιάνα Πέισερς, που έφτασαν μέχρι τον τελικό των πλέι οφ του ΝΒΑ, απέκτησαν οι Τορόντο Ράπτορς. Ο βετεράνος πόιντ γκαρντ Μαρκ Τζάκσον υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 14 εκατομμύρια δολάρια (5,247 δισ. δραχμές). Την ίδια ώρα οι Λος Αντζελες Κλίπερς κατόρθωσαν επιτέλους να βρουν προπονητή. Ο 45χρονος Αλβιν Τζέντρι, που απολύθηκε το Μάρτιο από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, κλήθηκε να ηγηθεί της προσπάθειας των Κλίπερς να αποκτήσουν... υπόσταση στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.
Εναν από τους παίκτες – κλειδιά της πορείας των Ιντιάνα Πέισερς, που έφτασαν μέχρι τον τελικό των πλέι οφ του ΝΒΑ, απέκτησαν οι Τορόντο Ράπτορς. Ο βετεράνος πόιντ γκαρντ Μαρκ Τζάκσον υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 14 εκατομμύρια δολάρια (5,247 δισ. δραχμές). Την ίδια ώρα οι Λος Αντζελες Κλίπερς κατόρθωσαν επιτέλους να βρουν προπονητή. Ο 45χρονος Αλβιν Τζέντρι, που απολύθηκε το Μάρτιο από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, κλήθηκε να ηγηθεί της προσπάθειας των Κλίπερς να αποκτήσουν… υπόσταση στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.
Στη μεταγραφή του Μαρκ Τζάκσον στην Ιντιάνα επέμεινε και ο Αντόνιο Ντέιβις, πρώην συμπαίκτης του στους Πέισερς.
Ο Ντέιβις, που στα τέλη της δεκαετίας του 80 αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, προσπάθησε να πείσει τους Ράπτορς να κινηθούν για την απόκτηση του Τζάκσον.
Η μετακίνηση του Τζάκσον δεν πρέπει να συνοδεύτηκε με ευχάριστα συναισθήματα από τον Ρέτζι Μίλερ, τη βεντέτα των Πέισερς, που προ λίγων ημερών ανανέωσε επίσης το συμβόλαιό του στους Πέισερς. Στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραθέσει μάλιστα είχε τονίσει την ανάγκη να παραμείνει και ο Τζάκσον στην Ιντιάνα.
Λογικά, το Τορόντο τού έκανε μια απίστευτη προσφορά προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο πρόεδρος των Πέισερς Τζέρι Γουέλς.
Τις τελευταίες ημέρες οι φιναλίστ των τελικών του ΝΒΑ δαπάνησαν 182 εκατομμύρια δολάρια (68,2 δισ. δραχμές) ώστε να κρατήσουν στην ομάδα τους τον Μίλερ, τον Ρόουζ, τον Κρόζιερ και τον Σαμ Πέρκινς.
Νέος προπονητής σε νέα ομάδα
Η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ στην περασμένη αγωνιστική περίοδο του ΝΒΑ, Λος Αντζελες Κλίπερς, βρήκε στο πρόσωπο του Τζέντρι τον προπονητή που θα προσπαθήσει να τους βάλει στο σωστό δρόμο. Με μόλις 15 νίκες και 67 ήττες στην περασμένη σεζόν, οι Κλίπερς θα στηριχτούν σε μια νεαρή ομάδα, καθώς όλοι οι παίκτες πεντάδας είναι 25 ετών!
Το μόνο ανησυχητικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως έχω κοστούμια… μεγαλύτερης ηλικίας από τους παίκτες μου σχολίασε χαριτολογώντας ο Τζέντρι.