Τελεσίγραφο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών προς την ΕΕ
Τελεσίγραφο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση στέλνει η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ, πιέζοντας ουσιαστικά για άρση των κυρώσεων κατά της Αυστρίας έως τα μέσα Οκτωβρίου. Οι επίμαχες δηλώσεις δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή στην εφημερίδα Kurier.
Τελεσίγραφο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση στέλνει η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ, πιέζοντας ουσιαστικά για άρση των κυρώσεων κατά της Αυστρίας έως τα μέσα Οκτωβρίου. Οι επίμαχες δηλώσεις δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή στην εφημερίδα Kurier.
Στη συνέντευξή της η Φερέρο-Βάλντνερ, η οποία ανήκει στο συγκυβερνών- με τους Ελευθέρους- συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σούσελ, απειλεί ότι, εάν έως τις παραμονές της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Μπιαρίτς της Γαλλίας δεν έχουν αρθεί οι κυρώσεις πολιτικής και διπλωματικής απομόνωσης των 14 εις βάρος της Βιέννης -για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας-, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διενέργεια του ήδη δρομολογημένου δημοψηφίσματος κατά των κυρώσεων.
Η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι τώρα δίνεται η ευκαιρία για εξομάλυνση της κατάστασης στο Μπιαρίτς, όπου, όπως αναφέρει απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς, πρόκειται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για τη διεύρυνση της ΕΕ και τη Διακυβερνητική Διάσκεψη.
Η αρχηγός της αυστριακής διπλωματίας παραδέχεται στη συνέντευξη τις σημαντικές ζημίες που επέφεραν στην εικόνα της Αυστρίας στο εξωτερικό οι κυρώσεις των 14.
Εξάλλου, για πολιτική απομόνωσης της Αυστρίας κατήγγειλε σήμερα τη στάση της υπουργού Εξωτερικών ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος κάλεσε σε αποχή από το δημοψήφισμα παγίδα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.