Ανανεωμένη εμφανίζεται η σύνθεση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του Συνασπισμού που προέκυψε από το 3ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξήχθη την Κυριακή. Πρώτος εξελέγη με 572 ψήφους ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης.

51

Ανανεωμένη εμφανίζεται η σύνθεση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του Συνασπισμού που προέκυψε από το 3ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξήχθη την Κυριακή. Πρώτος εξελέγη με 572 ψήφους ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης.

Περισσότερους από 500 ψήφους συγκέντρωσαν ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Μουσταφά Μουσταφά, ενώ τη λίστα των δέκα πρώτων συμπληρώνουν οι Ν.Χουντής, Π.Λαφαζάνης, Μ.Παπαγιαννάκης, Ν.Βούτσης, Α.Φιλίνη και Δ.Στρατούλης.


Η κάλπη του συνεδρίου ανέδειξε επικρατέστερο το Αριστερό Ρεύμα, το οποίο εξέλεξε 46 μέλη. Ακολουθούν η Παρέμβαση με 37 μέλη και η Συσπείρωση, το ρεύμα στο οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Μ.Παπαγιαννάκης, Μ.Δαμανάκη και Θ.Μαργαρίτης, με 16 μέλη.


Η Σύνθεση, στην οποία συμμετέχει ο Φ.Κουβέλης εξέλεξε επτά μέλη στην ΚΠΕ , το Κόκκινο-Πράσινο Δίκτυο δύο, ενώ επίσης εξελέγη ένα μέλος από τους ανεξάρτητους καθώς και ο Δ.Σουλιώτης, ο μόνος υποψήφιος της Επανίδρυσης.


Σημαντικά στελέχη του ΣΥΝ, που συμμετείχαν στην προηγούμενη ΚΠΕ, δεν έθεσαν αυτήν τη φορά υποψηφιότητα, μεταξύ αυτών οι Λ.Βάσσης, Π.Σκοτινιώτης, Σ.Δανέλλης και Τ.Χατζηδημητρίου.


Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει το Σάββατο για να εκλέξει τη νέα Πολιτική Γραμματεία.Μ.Παπαγιαννάκης: Πιο ομογενοποιημένος ο ΣΥΝ, αλλά στην αίθουσα αναμονής


Ο Συνασπισμός βγήκε από το συνέδριο πιο ομογενοποιημένος, γεγονός που μπορεί μεν να είναι θετικό, ωστόσο, από προγραμματική άποψη, παραμένει στην αίθουσα αναμονής, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μ.Παπαγιαννάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96,1.


Από την πλευρά του, το στέλεχος του Συνασπισμού Σπύρος Δανέλλης υποστήριξε, σε συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό, ότι κάποιοι προσπαθούν να τον κάνουν να εγκαταλείψει το κόμμα.


Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι φωνές όπως η δική μου και όχι μόνο, προφανώς, δημιουργούν προβλήματα ή είναι ενοχλητικές στο κόμμα ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ.Δανέλλης


Ν.Μπίστης: Το συνέδριο δικαίωσε την επιλογή μας


Την εκτίμησή του ότι το αποτέλεσμα του συνεδρίου του Συνασπισμού δικαιώνει την επιλογή των στελεχών της Ανανεωτικής Εκσυγχρονιστικής Κίνησης της Αριστεράς να αποχωρήσουν από το κόμμα, εξέφρασε ο Νίκος Μπίστης στον Flash 9,61.


Ηταν ένα συνέδριο αναπαραγωγής των ίδιων ακριβώς αδιεξόδων που ταλάνιζαν το κόμμα αυτό τα τελευταία χρόνια τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ν.Μπίστης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr