H Sony δεν φοβάται τους περιορισμούς εξαγωγών του PlayStation 2
Η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών, Sony Corp., ανακοίνωσε ότι δεν φοβάται τους περιορισμούς εξαγωγών που μπορεί να επιβληθούν στην κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών PlayStation 2, εξαιτίας ανησυχιών ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών, Sony Corp., ανακοίνωσε ότι δεν φοβάται τους περιορισμούς εξαγωγών που μπορεί να επιβληθούν στην κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών PlayStation 2, εξαιτίας ανησυχιών ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς.
Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία δεν θα περιορίσει τις τεχνολογικές δυνατότητες των προϊόντων της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό. Επίσης, τόνισε ότι, αντίθετα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, η εταιρεία έχει ήδη αποσπάσει άδεια εξαγωγής από το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας για Ευρώπη και Αμερική.
Πάντως, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιθανοί περιορισμοί που οφείλονται στο ότι το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας απαιτεί ειδική άδεια για την εξαγωγή προϊόντων που μπορούν να χρησιμεύσουν και για στρατιωτικούς σκοπούς, με δεδομένη τη μεγάλη ζήτηση του προϊόντος, δεν πρόκειται τελικά να επηρεάσουν τις εξαγωγές της περίφημης κονσόλας στην Ευρώπη και την Αμερική. Ωστόσο, κυριαρχεί η άποψη ανάμεσα στους ειδικούς ότι οι διατάξεις που αφορούν στους περιορισμούς των εξαγωγών πρόκειται να αλλάξουν σύντομα, επειδή πρέπει κανείς να λάβει υπόψη την πολύ γρήγορη πρόοδο της τεχνολογίας.
Στην Ιαπωνία έχουν πουληθεί ήδη 1,5 εκατομμύρια συσκευές, ενώ η εταιρεία αναμένει ότι θα φτάσουν τα τέσσερα εκατομμύρια έως το 2001 και τα τρία εκατομμύρια συσκευές σε Ευρώπη και Αμερική το ίδιο χρονικό διάστημα.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας