Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
in.gr

Οριστική η ημερομηνία ανακήρυξης ανεξάρτητου κράτους ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Αρχή

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θεωρεί οριστική και μη διαπραγματεύσιμη την προθεσμία της 13ης Σεπτεμβρίου που έχει τεθεί για τη σύναψη οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ, καθώς την ημέρα εκείνη θα προχωρήσει στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους.

55

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θεωρεί οριστική και μη διαπραγματεύσιμη την προθεσμία της 13ης Σεπτεμβρίου που έχει τεθεί για τη σύναψη οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ, καθώς την ημέρα εκείνη θα προχωρήσει στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγορεί το Ισραήλ ότι παρεμβάλλει εμπόδια στην επίτευξη μιας οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας και δεν τηρεί τις συμφωνημένες προθεσμίες, ενώ τονίζει κατηγορηματικά πως το Παλαιστινιακό Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η ημερομηνία της ανακήρυξης του Παλαιστινιακού κράτους δεν πρόκειται να μετατεθεί.


Οι Παλαιστίνιοι εμμένουν στην απόφασή τους να ανακηρύξουν το ανεξάρτητο κράτος στις 13 Σεπτεμβρίου και δεν αναβάλλουν τη διαδικασία για τις 15 Νοεμβρίου, εν όψει των ισραηλινών βουλευτικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως εκτιμούσαν ανώτατα στελέχη του Ισραήλ.


Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ την ειρηνευτική διαδικασία, κατηγορώντας τον ότι αθέτησε την προεκλογική του υπόσχεση να επισπεύσει τη σύναψη συμφωνίας ειρήνης.


Πολλοί μάλιστα παρατηρούν ότι δεν είναι διαφορετική η στάση του από εκείνη του συντηρητικού προκατόχου του Μπένιαμιν Νετανιάχου, επί των ημερών του οποίου η ειρηνευτική διαδικασία είχε περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο.


Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργικού γραφείου διέψευσε πληροφορίες της ισραηλινής τηλεόρασης σχετικά με επικείμενη ειρηνευτική συμφωνία με τη Συρία.


Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία πληροφορία όσον αφορά στην ημερομηνία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τη Δαμασκό, που έχουν παγώσει από τις 10 Ιανουαρίου.


Σε ρεπορτάζ της, η ισραηλινή τηλεόραση είχε υποστηρίξει ότι η ειρηνευτική συμφωνία θα έχει οριστικοποιηθεί και παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο και στο Κοινοβούλιο του Ισραήλ εντός των προσεχών τριών μέχρι πέντε εβδομάδων.

AΠE

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies