
Η Τουρκία πρέπει να κάνει βήματα για να έρθει πιο κοντά στην Ε.Ε
Αθήνα: Όλο το φάσμα των ευρω-τουρκικών σχέσεων συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημιτης με το Φινλανδό ομόλογό του και προεδρεύοντα της ΕΕ Πάαβο Λιπόνεν το Σάββατο, ενόψει της απόφασης σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση.
46
Αθήνα: Όλο το φάσμα των ευρω-τουρκικών σχέσεων συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημιτης με το Φινλανδό ομόλογό του και προεδρεύοντα της ΕΕ Πάαβο Λιπόνεν το Σάββατο, ενόψει της απόφασης σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση.
Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η Τουρκία να έρθει πιο κοντά προς την Ευρώπη. Για να γίνει αυτό όμως, η Τουρκία πρέπει να κάνει ορισμένες πράξεις και βήματα δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης και θέματα διεύρυνσης της Ένωσης. Ο Λιπόνεν περιοδεύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να προετοιμάσει την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Τάμπερε στις 15-16 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Πάρμα – Νάπολι
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Εργατικό δυστύχημα στον Βόλο: Κατέληξε ο 58χρονος χειριστή που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
- Από την παράλυση προσώπου στη σκηνή: O Τζάστιν Μπίμπερ στο Coachella
- Ανήμερα του Πάσχα από τα παλιά: Ο χορός του Ανδρέα, το μελάτο αυγό του Σαρτζετάκη και το τσούγκρισμα Παπαρήγα – Καραμανλή
- Μια στροφή πριν το τέλος: Οι πιθανότεροι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/POSTER_3-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442