Ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή ήταν 50 ετών όταν η Βραζιλία κατακτούσε το πρώτο της Μουντιάλ! – Πόσο είναι σήμερα
Ο γηραιότερος άνθρωπος της Βραζιλίας και πολύ πιθανό σε ολόκληρο τον κόσμο λέγεται Λούις Κάρλος ντος Σάντος και έχει κλείσει 118 χρόνια ζωής!
Ο γηραιότερος άνθρωπος στη Βραζιλία και πιθανότατα του πλανήτη ολόκληρου είναι Κάρλος Λούις ντος Σάντος, καθώς πριν από λίγες ημέρες στις 15 Φεβρουαρίου, έκλεισε τα 118 έτη χρόνια ζωής!
Η ιστορία του είναι απίστευτη, καθώς έχει προλάβει θρυλικά γεγονότα, ενώ όταν έκανε το ντεμπούτο του ο Πελέ, to 1956, ήταν ήδη 48 ετών
Επίσης ήταν 50 ετών όταν η Εθνική Βραζιλίας κατέκτησε το πρώτο της Μουντιάλ το 1958, ενώ πρόλαβε ακόμη και το πρώτο καταγεγραμμένο παιχνίδι που έδωσε ποτέ η ποδοσφαιρική ομάδα της «σελεσάο» με την αγγλική Έξετερ το πολύ πολύ μακρινό 1914! Κάρλος Λούις ντος Σάντος ή πιο απλά Σέου Λουζίνιο ήταν 6 ετών!
Κι αυτό καθώς σύμφωνα με την ταυτότητα του ως ημερομηνία γέννησης αναγράφεται η την 15η Φεβουαρίου του 1908!
Η ταυτότητα του αναγράφει ως ημερομηνία γέννησης την 15η Φεβουαρίου του 1908!
Δεν αποκλείεται ο ηλικιωμένος άνδρας να είναι και ο γηραιότερος σε ολόκληρον τον κόσμο, ωστόσο αυτό θα πρεπει να πιστοποιηθεί από το Guinness World Records. Προς το παρόν ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος είναι μια Βρετανίδα ηλικίας 116 ετών, ενώ ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, πάντα σύμφωνα με το Guinness, είναι ένας συμπατριώτης του Κάρλος Λούις, o Ζοά Μαρίνο Νέτο, ηλικίας 113 ετών.
Επομένως, εάν υπάρξει επίσημη αναγνώριση από τον συγκεκριμένο φορέα ο ο Σάντος που ζει στην περιοχή Ελόι Μέντες, θα μπορούσε να φέρει επίσημα τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο.
🚨🇧🇷 | Brazilian Luís Carlos dos Santos claims to be the oldest living human, having turned 118 on the 15th February.
He was:
• 6 years-old when Brazil played their 1st ever game vs Exeter
• 48 when Pelé made his pro debut
• 50 when Brazil won their first World Cup in 1958 pic.twitter.com/LmiSPxohb4— AllThingsBrazil™ (@SelecaoTalk) February 25, 2026
Σύμφωνα με ρεπορτάζ εγχώριων μέσων, η αναγνώριση της ηλικίας του έχει επικυρωθεί από ελέγχους επίσημων εγγράφων, ο ίδιος εργάστηκε στο παρελθόν ως αγρότης και πλέον επικοινωνεί με δυσκολία.
- Άμυνα με επίθεση σε Ανδρουλάκη και Τσίπρα από τον Μαρινάκη – Το πρώτο (μη) σχόλιο για τη δίκη των υποκλοπών
- Ιράν: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με «σημαντική πρόοδο», δηλώνει ο ΥΠΕΞ του Ομάν – Την επόμενη εβδομάδα συνομιλίες στη Βιέννη
- Μιχάλης Γρηγορίου κι επίσημα στον Άρη – Οι συνεργάτες του Έλληνα τεχνικού
- Καρυστιανού: «Με πλησίασε εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ήταν ο Γιώργος Σταμάτης»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έξι σταθμοί του μετρό – Λόγω συγκέντρωσης
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα που θα αντιμετωπίσει τη Θέλτα στη ρεβάνς

