Πολάκης: Άρση ασυλίας εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας μετά τη μήνυση πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ
Ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να αντέδρασε έντονα στην απόφαση της επιτροπής για άρση της ασυλίας του μετά τη μήνυση του πολιτευτή της ΝΔ και πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Αντιμέτωπος με μία ακόμα άρση ασυλίας φαίνεται ότι βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, καθώς αυτό θα εισηγηθεί η επιτροπή δεοντολογίας στην ολομέλεια της Βουλής.
Η υπόθεση αφορά μήνυση του πολιτευτή της ΝΔ και πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της άρσης της ασυλίας Πολάκη τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «ναι» στην άρση τς ασυλίας του κ. Πολάκη είπαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. «Όχι» είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, και «Νίκη», ενώ απουσίαζε εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας.
«Είναι η πιο χυδαία άρση ασυλίας που μου έχουν κάνει. Είναι προκλητική. Με μηνύει ο Πουλής επειδή κατέθεσα στο δικαστήριο», φέρεται να είπε στην Επιτροπή ο κ. Πολάκης.
Η Επιτροπή εξέτασε αίτημα που υποβλήθηκε:
α) Για δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 19-7-2024 αναφοράς και της από 7-8-2024 συμπληρωματικής αναφοράς του Σταματίου Πουλή προς διερεύνηση τυχόν τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα) που φέρεται τελεσθέν στην Αθήνα κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο 2024 και
β) για δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 19-11-2024 αναφοράς του Σταματίου Πουλή προς διερεύνηση τυχόν τέλεσης του πλημμελήματος της αθέμιτης επιρροής σε δικαστικούς λειτουργούς (άρθρο 167Α του Ποινικού Κώδικα), που φέρεται τελεσθέν στην Αθήνα το έτος 2024.
- Οι αριθμοί είναι (πολύ) σκληροί για την Λίβερπουλ, αλλά εξηγούν την κατάρρευση των «κόκκινων»
- Πορτογαλία: Η κυβέρνηση έδωσε άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αεροπορική βάση «υπό όρους»
- Βουλή: Εγκρίθηκε η επιστολική ψήφος των αποδήμων με 201 «ναι»
- O πόλεμος στο Ιράν φέρνει νέο «πονοκέφαλο» για τα επιτόκια
- Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Ο Σαλσέδο μείωσε για τους Κρητικούς (vid)
- Η 11άδα του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Κηφισιά (pic)



