Θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής έκλεισε η Αίγυπτος! Η παρέα του Μοχάμεντ Σαλάχ επικράτησε με 3-2 της Ακτής Ελεφαντοστού -που ήταν η νικήτρια της διοργάνωσης το 2023- και την Τετάρτη (14/1, 19:00) θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη για μια θέση στον μεγάλο τελικό. Μαρόκο – Νιγηρία (14/1 22:00) ο άλλος ημιτελικός.
Ασίστ και γκολ για τον σπουδαίο Σαλάχ
Με γκολ από τα… αποδυτήρια μπήκε στο ματς η Αίγυπτος καθώς μόλις στο 4′ άνοιξε το σκορ με υπέροχη προσπάθεια του Μαρμούς. Στο 32′ ο Ράμπια με κεφαλιά από κόρνερ του Σαλάχ έκανε το 2-0, αλλά στο 40′ ο Φατούχ μετά από κόρνερ μείωσε άθελά του σε 2-1 για την Ακτή που ξαναμπήκε στο παιχνίδι.
Η Αίγυπτος μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Σαλάχ να κάνει το 3-1 από κοντά ύστερα από ωραίο γύρισμα του Ασχούρ και στο 73′ μετά από νέο κόρνερ ο Ντουέ μείωσε σε 3-2. Η Ακτή προσπάθησε στο τέλος να φτάσει στην ισοφάριση, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά η Αίγυπτος άντεξε και την έστειλε σπίτι της.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Στις 13:00 ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στην Καρδίτσα και στις 16:00 ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan GBL