Σέρρες: Στον ανακριτή ο 16χρονος για τη δολοφονία του 17χρονου – Συγκέντρωση πολιτών με πανό έξω από τα δικαστήρια
Ο 16χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών ο 16χρονος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου.
Σύμφωνα με το voria.gr, ο ανήλικος, που ομολόγησε τα χτυπήματα στο θύμα, θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί.
Τις προηγούμενες ώρες, μέσω των social media, υπήρξε κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην οικογένεια του 17χρονου. Φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου ανήλικου, ανάμεσά τους και η αδερφή του, σήκωσαν πλακάτ, μεταξύ των οποίων και δύο με τα μηνύματα «Για ένα παιδί που δεν πρόλαβε να ζήσει» και «17 χρονών ζητούσε ζωή, όχι σιωπή».
Παράλληλα αστυνομικοί προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές γύρω από τα δικαστήρια. Μάλιστα, μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται και ο αδελφός του δράστη, τον οποίον αστυνομικοί προσήγαγαν από το σπίτι του με την αιτιολογία της εξακρίβωσης στοιχείων.
Σύμφωνα με τη μητέρα του κατηγορούμενου, ο αδελφός του κατηγορούμενου βρισκόταν με έναν φίλο του στο σπίτι και έφευγαν από εκεί για να κατευθυνθούν προς το δικαστικό μέγαρο Σερρών.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ εκεί, οι δύο ανήλικοι προσήχθησαν. Όπως καταγγέλλει η μητέρα του 16χρονου και του προσαχθέντα, «τους πήραν μέσα επίτηδες, για εξακρίβωση στοιχείων. Αυτό έγινε εσκεμμένα, αυτό είναι αντίποινα. Τους θέλουν και τους δύο σε μια κόλλα χαρτί», κατήγγειλε η μητέρα τους.
Δείτε τι είπε η μητέρα του 16χρονου
Ο 16χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Προανακριτικά, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κατάφερε χτυπήματα στον παθόντα, με αφορμή μία κοπέλα.
Τα ιατροδικαστικά ευρήματα έδειξαν βαρύτατες κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου θύματος. Μεταξύ άλλων, η έκθεση που συντάχθηκε από τον ιατροδικαστή και ενσωματώθηκε στη δικογραφία, περιγράφει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ρήξη εσωτερικών οργάνων στη σορό του ανήλικου.
- Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και παλεύουμε για όλους τους στόχους μας»
- Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα τρακτέρ: Μειώνονται σε αριθμό, «γκριζάρουν» σε ηλικία οι Έλληνες αγρότες
- Νόμπελ Ειρήνης: Το Ινστιτούτο λέει ότι το βραβείο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί στον Τραμπ, όπως πρότεινε η Ματσάδο
- Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν επιθέσεις εναντία στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
- LIVE: Τσάρλτον – Τσέλσι
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Super League μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (pic)





