Αφγανιστάν: Περισσότεροι από δέκα άμαχοι νεκροί σε συγκρούσεις με το Πακιστάν
Συνεχίζονται οι επιθέσεις του Πακιστάν στο Αφγανιστάν
Πάνω από 10 άμαχοι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε σημερινές επιθέσεις στο Αφγανιστάν από τις πακιστανικές δυνάμεις, στη διάρκεια νέων συγκρούσεων που ξέσπασαν στη μεθόριο ανάμεσα στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Χ.
Στην αφγανική περιοχή Σπιν Μπόλντακ ξέσπασαν συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και πραγματοποιήθηκαν βολές με όλμους, δήλωσε στο AFP ο Αλί Μοχάμεντ Χάκμαλ, εκπρόσωπος του τμήματος πληροφοριών της πόλης, κάνοντας λόγο για 15 νεκρούς αμάχους.
Αυτός ο αριθμός επιβεβαιώθηκε στο AFP από τον Αμπντούλ Τζαν Μπαράκ, αξιωματούχο στο νοσοκομείο της περιοχής Σπιν Μπόλντακ, ο οποίος δήλωσε ότι περισσότερες από 80 γυναίκες και παιδιά τραυματίστηκαν.
Οι Ταλιμπάν αρνούνται την παρουσία των ένοπλων Πακιστανών στο Αφγανιστάν
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ κατηγόρησε τις πακιστανικές δυνάμεις ότι πραγματοποίησαν «για άλλη μια φορά» επιθέσεις σε αφγανικό έδαφος, «με ελαφρά και βαρέα όπλα στην περιοχή Σπιν Μπόλντακ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, 12 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν.
Κλιμάκωση
Η πρόσφατη ένταση στις σχέσεις των δύο αυτών χωρών της νότιας Ασίας, που κάποτε υπήρξαν σύμμαχοι, ξέσπασε μετά την απαίτηση του Ισλαμαμπάντ να λάβει μέτρα η κυβέρνηση των Αφγανών Ταλιμπάν εναντίον των ενόπλων που έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στο Πακιστάν υποστηρίζοντας ότι αυτοί δρουν από καταφύγια σε αφγανικό έδαφος.
Οι Ταλιμπάν αρνούνται την παρουσία των ένοπλων Πακιστανών στο Αφγανιστάν.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά το Σάββατο το βράδυ, όταν η Καμπούλ ξεκίνησε επιχείρηση σε τουλάχιστον πέντε επαρχίες κατά μήκος των συνόρων. Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν εξήγησε ότι πραγματοποίησε αυτές τις επιθέσεις εναντίον των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας «σε αντίποινα για επανειλημμένες παραβιάσεις και αεροπορικές επιδρομές σε αφγανικό έδαφος από τον πακιστανικό στρατό», έπειτα από εκρήξεις στην Καμπούλ.
Το Ισλαμαμπάντ υποσχέθηκε «ισχυρή απάντηση» την Κυριακή και αναφέρθηκαν δεκάδες θάνατοι και από τις δύο πλευρές.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Νετανιάχου: Δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στον Δεκέμβριο – Η προειδοποίηση των μεσολαβητών
- «Αιμορραγεί» άνισα η Ευρώπη – Η μάχη για πραγματική δικαιοσύνη στην έμμηνο ρύση παρέμεινε ανοιχτή και το 2025
- Βίκτορ Γουεμπανιάμα: Κι αν δεν τα καταφέρει;
- ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε βδομάδα ο Μητσοτάκης είναι όλο και πιο μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών
- Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που έβγαλε μαχαίρι σε 12χρονα κορίτσια για τους κλέψει το κινητό
- Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας παίρνει διαζύγιο από την επιστήμη – Χωρίς εμβόλιο για την ηπατίτιδα τα βρέφη









