Βουλή: Το σενάριο της «γαλάζιας» αποχής στην προανακριτική και το «κατά» του ΣΥΡΙΖΑ στην σύσταση εξεταστικής
Στη Βουλή το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Δείχνει να κερδίζει έδαφος στη «γαλάζια» παράταξη το σενάριο για αποχή στην ψηφοφορία για την Προανακριτική. Την απόφαση να ψηφίσει «κατά» στη σύσταση εξεταστικής έλαβε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Κυρίαρχο ζήτημα παραμένει στην πολιτική σκηνή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Την Τρίτη (29/07) θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και την Τετάρτη οι δύο προτάσεις -του ΠΑΣΟΚ και η κοινή ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς- για σύσταση προανακριτικής αναφορικά με τις ευθύνες Βορίδη – Αυγενάκη.
Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ βαραίνει την κυβέρνηση που ψάχνει διέξοδο διαφυγής
Με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ξεκινήσει, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε για τη ψηφοφορία σύστασης εξεταστικής επιτροπής πως εφόσον ψηφιστεί παρέλκει η διενέργεια προανακριτικής επιτροπής.
«Στην ώρα τους θα ανακοινωθούν και θα εξηγηθούν όλα»
«Θα δούμε τελικά αν υπάρχουν στοιχεία γιατί μέχρι τώρα στοιχεία σοβαρά δεν υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, έχει πλάκα να κουνάνε το δάκτυλο τα κόμματα που πριν από μερικές ημέρες αποχώρησαν. Πριν καλά-καλά ανακοινωθεί η στάση της ΝΔ, μας κατηγορούν ότι μπορεί να κάνουμε αυτό το οποίο έκαναν. Μιλάμε για την απόλυτη υποκρισία. Έχουν το θράσος πριν την ανακοίνωσή της θέσης μας να κουνάνε το δάκτυλο. Και βιαστικοί και υποκριτές», ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σε ερώτηση αν η ΝΔ φοβάται τυχόν διαρροές στην ψηφοφορία της βουλής για σύσταση προανακριτικής απάντησε «απολύτως καθόλου δεν φοβόμαστε» και πως «στην ώρα τους θα ανακοινωθούν και θα εξηγηθούν όλα».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν θα μιλήσουν οι κ.κ. Βορίδης και Αυγενάκης στη συζήτηση για σύσταση εξεταστικής, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι έχουν μιλήσει ήδη πολλές φορές και «φαντάζομαι ότι θα μιλήσουν την Τετάρτη γιατί κάποια κόμματα τους κατηγορούν».
Η αποχή για να μην υπάρξουν διαρροές βουλευτών
Όπως έγραφε το in την πρώτη μέρα για την εξεταστική δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις «γαλάζιων» βουλευτών από την κυβερνητική γραμμή. Εσωκομματικές αντιθέσεις γεννάει ως γνωστόν το θέμα της προανακριτικής για τους δύο πρώην υπουργούς που το μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να μπλοκάρει.
Η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής είναι μυστική. Και, σε αυτό το πλαίσιο, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και κάποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές που θα επιλέξουν να υπερψηφίσουν τη σύσταση προανακριτικής είτε για τον Μάκη Βορίδη, είτε για τον Λευτέρη Αυγενάκη, είτε και για τους δύο.
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ενισχύει το σενάριο για αποχή ούτως ώστε να μην υπάρξουν διαρροές βουλευτών και απομένουν πλέον λιγότερες από 48 ώρες για να μάθουμε τι στάση θα κρατήσει η «γαλάζια» παράταξη.
«Κατά» στη σύσταση εξεταστικής ο ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα (28/07) πάρθηκε απόφαση του κόμμα να ψηφίσει «κατά» για την σύσταση εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που κατέθεσε η ΝΔ, σύμφωνα με πηγές του κόμματος. Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου, Σωκράτη Φάμελλου.
- Τροχαίο στο Παγκράτι: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό που διέσχιζε τον δρόμο
- Πάσχος Μανδραβέλης: «Μετά όσα είπα για τον Φραπέ με απείλησαν ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ»
- Η Μπαρτσελόνα παίρνει μέτρα ενόψει Ολυμπιακού για να μη γίνει… ΣΕΦ το γήπεδό της!
- Χριστούγεννα στο Amirandes: Μια χειμερινή ιστορία στην καρδιά της κρητικής φιλοξενίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη η απομάκρυνση της Τυχεροπούλου – «Ήμουν το μαύρο πρόβατο στον οργανισμό»
- Bots παρίσταναν τους «αγανακτισμένους αριστερούς» και κατηγορούσαν την Τέιλορ Σουίφτ για ναζιστική προπαγάνδα



