Η Εθνική Ανδρών άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας (28/7) την προετοιμασία της ενόψει του Eurobasket 2025, θα διεξαχθεί σε Κύπρο, Φινλάνδια, Πολωνία και Λετονία, από τις 27 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου.
Θυμίζουμε οτι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει στον Γ’ όμιλο μαζί με τη διοργανώτρια Κύπρο, την Ιταλία, τη Γεωργία, την Ισπανία και τη Βοσνία Ερεγοβίνη, με την πρεμιέρα να έχει οριστεί για τις 28 Αυγούστου κόντρα στην Ιταλία.
Έτσι οι διεθνείς ξεκινούν την προετοιμασία του στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων περίπου έναν μήνα πριν, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει σήμερα (28/7) τις καθιερωμένες εργομετρικές εξετάσεις, αλλά και ατομικά προγράμματα μπάσκετ.
Οι «χαλαρές» προπονήσεις θα διαρκέσουν μέχρι μεθαύριο Τετάρτη (30/7) όταν και αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό η προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη. Θυμίζουμε οτι σε πρώτη φάση ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έχει καλέσει 19 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, π Κώστας Σλούκας και ο Κώστας Παπανικολάου
Αναλυτικά οι παίκτες που έχει καλέσει στην Εθνική Ανδρών ο Σπανούλης: Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βασίλης Τολιόπουλος, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Νίκος Χουγκάζ, Βαγγέλης Ζούγρης, Νεοκλής Αβδάλας, Όμηρος Νετζήπογλου, Αντώνης Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ. Λευτέρης Λιοτόπουλος, Νάσος Μπαζίνας
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Eurobasket 2025
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο Πανιώνιος δημιούργησε ένα υπέροχο βίντεο και μέσα σε δύο λεπτά στέλνει το μήνυμα για το πώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός και πώς οι γονείς πρέπει να στέκονται δίπλα στα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα γήπεδα.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Τόμας Μάχατς στον δεύτερο γύρο του Australian Open και μετά τον αποκλεισμό του δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία του, ενώ παραδέχθηκε και την ανωτερότητα του Τσέχου.
Η Γιουβέντους νίκησε 2-0 τη Μπενφίκα το βράδυ της Τετάρτης και εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League, όμως ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε να... διαχειριστεί και τους «προπονητές της εξέδρας», συμμετέχοντας σε έναν διάλογο που θύμισε ελληνικό τοπικό πρωτάθλημα.