Στον Δήμο Τρικκαίων ο Γερμανός υφυπουργός Δικαιοσύνης
Η επίσκεψή του και η συνομιλία με τον κ. Σακκά εστίασε σε θέματα αναθέρμανσης των σχέσεων, σε ζητήματα συνεργασιών με τον γερμανικό Δήμο, αλλά και διερεύνησης πρόσθετων βημάτων για την πόλη των Τρικάλων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.
Γνωριμία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και αναθέρμανση σχέσεων με τον Δήμο Τρικκαίων, σηματοδότησε η νέα επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Προστασίας Καταναλωτή Φρανκ Σβάμπε (Frank Schwabe) στα Τρίκαλα.
Ο κ. Σβάμπε επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025. Ως βουλευτής του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας από το 2005, ο κ. Σβάμπε βρέθηκε από την πρώτη στιγμή (το 2013) δίπλα στην αδελφοποίηση των Δήμων Τρικκαίων και Castrop-Rauxel, «αποτελώντας σταθερό φίλο των Τρικάλων» όπως υποστηρίζει ο δήμος Τρικκαίων στην σχετική του ανακοίνωση.
Η επίσκεψή του και η συνομιλία με τον κ. Σακκά εστίασε σε θέματα αναθέρμανσης των σχέσεων, σε ζητήματα συνεργασιών με τον γερμανικό Δήμο, αλλά και διερεύνησης πρόσθετων βημάτων για την πόλη των Τρικάλων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.
Ανάπτυξη σχέσεων αδελφοποίησης
Τέθηκαν, ακόμη, ζητήματα που προέκυψαν στον Δήμο Τρικκαίων μετά τον Daniel, με τον κ. Σακκά να αναλύσει ειδικότερα την κατάσταση. Επίσης συζητήθηκε ξανά το ενδεχόμενο ανάπτυξης σχέσεων αδελφοποίησης και με τουρκικό Δήμο, με τον οποίο είναι ήδη αδελφοποιημένη η γερμανική πόλη.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο τρικαλινός αντιπρόεδρος του ελληνογερμανοτουρκικού συλλόγου του Castrop-Rauxel κ. Κώστας Μπούλμπος. Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν ακόμη, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών Σοφία Αλεστά και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μιχάλης Λάππας.
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Συμπληρωματική χρηματοδότηση για έργα σε Δήμους της Βόρειας Εύβοιας
- Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης: Να βελτιώσει η Ευρώπη την ανταγωνιστικότητά της
- Συμφωνία της Βάρκιζας: «Τη θεωρούσαν για επιτυχία και πίστευαν στην τήρησή της από δεξιούς και Εγγλέζους»
- Όταν οι νικητές αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον


