Πούτιν: Έτοιμος να μιλήσει για ειρήνη στην Ουκρανία αλλά θέλει να επιτύχει τους στόχους του, λέει το Κρεμλίνο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο για τη στάση του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να κινηθεί προς μια ειρηνική διευθέτηση για την Ουκρανία όμως ο κύριος σκοπός της Μόσχας είναι να επιτύχει τους στόχους της, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε βίντεο που μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.
Ο Πεσκόφ υποστήριξε και πάλι ότι ο Πούτιν επιθυμεί να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία
Ο Πεσκόφ δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα έχει εξοικειωθεί τώρα με τη «σκληρή» μερικές φορές ρητορική του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά υπέδειξε πως ο Τραμπ έχει τονίσει επίσης σε σχόλια σχετικά με τη Ρωσία ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία.
«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει μιλήσει κατ΄επανάληψη για την επιθυμία του να οδηγήσει τον ουκρανικό διακανονισμό σε έναν ειρηνικό επίλογο το ταχύτερο δυνατό. Είναι μια μακρά διαδικασία, απαιτεί προσπάθεια, και δεν είναι εύκολη», είπε ο Πεσκόφ στον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν.
«Το κύριο για εμάς είναι να επιτύχουμε τους στόχους μας. Οι στόχοι μας είναι σαφείς», είπε ο Πεσκόφ.
Δείτε σχετικό βίντεο:
«Russian President Vladimir Putin is ready for peace talks…»: Kremlin spokesman Dmitry Peskov pic.twitter.com/7oYsqRqjRz
— NDTV (@ndtv) July 20, 2025
Πιο σκληρή η στάση του Τραμπ απέναντι στη Ρωσία
Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου ο Τραμπ ανακοίνωσε μια πιο σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία, δεσμευόμενος να παράσχει ένα νέο κύμα στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.
Έδωσε επίσης στη Ρωσία προθεσμία 50 ημερών για να συμφωνήσει με κατάπαυση του πυρός διαφορετικά θα αντιμετωπίσει επιπρόσθετες κυρώσεις.
- Καλαμπάκα: Νεκρά δύο αδέλφια από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας
- Πούτιν: Νέα επικοινωνία με Τραμπ – Επικύρωσε αμφιλεγόμενο νόμο σε σχέση με τις αποφάσεις ξένων δικαστηρίων
- Ψάχνεται για σουτέρ η ΑΕΚ – Ενδιαφέρεται για τον Ματ Τόμας
- Όλο και περισσότεροι άνδρες ζητούν από τις γυναίκες pegging στο σεξ, σύμφωνα με το Feeld
- Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος για την υπόθεση ενδοοικογενειακής απειλής
- «Η ψυχή μου μού ζήτησε να το κάνω»: Ο ήρωας του Μπόνταϊ μιλά για τις δραματικές στιγμές της επίθεσης


