Ελλάδα – Ιαπωνία 25-15: Πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο, με πλουραλισμό στην επίθεση η Εθνική
Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 25-15 της Ιαπωνίας και πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο στα χιαστί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.
Πήρε γρήγορα την διαφορά απέναντι στην Ιαπωνία η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, την κράτησε και τη διεύρυνε σχετικά εύκολα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης και εν τέλει έφυγε από την πισίνα με την νίκη (αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο) με 25-15.
Η Ελλάδα έκλεισε την πρώτη φάση στον γ’ όμιλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη με δυο νίκες-μια ήττα, κατέλαβε τη 2η θέση και πλέον στον αγώνα χιαστί μεθαύριο Πέμπτη 17/7 στις 14:10 θα αντιμετωπίσει την 3η ομάδα του Δ’ ομίλου, η οποία θα προκύψει από την αναμέτρηση Γαλλία – Νότια Αφρική.
Η νικήτρια του χιαστί αγώνα θα παίξει προημιτελικό με την Αυστραλία (πρώτη στον α’ όμιλο), «ασημένια» στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, το προσεχές Σάββατο (19/7, 11:00).
Η Ιαπωνία προηγήθηκε και θα έχει να το λέει…Η εθνική μας έκανε σερί 4-0 και ξέφυγε 4-1 ενώ η Νεφέλη Κρασσά σκόραρε (6-3) το πρώτο της τέρμα στη διοργάνωση. Το 9-4 σημείωσε η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και ήταν αυτό το 4ο τέρμα της στη συνάντηση. Το ημίχρονο έκλεισε με νταμπλ σκορ 12-6 με την Ιωάννα Σταματοπούλου να έχει 8 αποκρούσεις, την ομάδα μας 71% αποτελεσματικότητα (12/17 επιθέσεις) και την Ιαπωνία 6/15.
Το σόου της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος (έξι τέρματα σε οκτώ προσπάθειες, 15-9, έβδομο τέρμα σε εννέα προσπάθειες και 17-10), η Ελλάδα έκλεισε με +8 τέρματα 18-10 την τρίτη περίοδο και έφτασε εκ νέου σε νταμπλ σκορ (20-10) 5:52 από τη λήξη με το δεύτερο τέρμα της Κρασσά.
Η Ελλάδα «πυροβολούσε» κατά ριπάς, η διαφορά στο σκορ άνοιξε για τα καλά, βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στη συνάντηση και η Αθηνά Γιαννοπούλου για το 22-10 (4:36), το σκορ έκλεισε στο 25-15. Κορυφαία σκόρερ και πολυτιμότερη παίκτρια της συνάντησης ήταν η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με επτά τέρματα.
Τα οκτάλεπτα: 6-3, 6-3, 6-4, 7-5.
ΕΛΛΑΔΑ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου (13 αποκρούσεις), Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τριχά 4, Σάντα 3, Γιαννοπούλου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Βασιλική Πλευρίτου 3, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 7, Κουρέτα 2, Κρασσά 2, Τζούρκα.
ΙΑΠΩΝΙΑ (Σότα Χαζούι): Χ. Ινάμπα, Αρίμα 3, Α. Ινάμπα 1, Ούρα 2, Καβαγκούτσι 5, Σιτάρα 2, Σουνάμπε, Σεκίνε, Νισιγιάμα, Ινούε, Κομπαγιάσι 2, Νόντα, Φουκούντα, Νιναγκάβα.
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street

