ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και ΝΔ απόλυτα ταυτισμένοι με τη διαπλοκή και τα ρουσφέτια
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν πείθει κανέναν. Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως και τόσα που προηγήθηκαν φέρει αποκλειστικά τη δική του υπογραφή», υπογράμμισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνώντος κόμματος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέσω δήλωσης του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του, Γρηγόρη Θεοδωράκη.
«Ο πρωθυπουργός και η παράταξη που είναι απόλυτα ταυτισμένοι με τη διαπλοκή και τα ρουσφέτια δηλώνουν ότι θα αλλάξουν το κράτος και θα καταργήσουν τις πελατειακές σχέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πείθει κανέναν. Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως και τόσα που προηγήθηκαν φέρει αποκλειστικά τη δική του υπογραφή», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.
Το βίντεο της δήλωσης:
«Ο Μητσότακης γνώριζε τι συνέβαινε και έχει την απόλυτη ευθύνη»
Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ -και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο- ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα να αποποιηθεί των ευθυνών του για το τεράστιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του κόμματος της ΝΔ και της κυβέρνησής του».
Υπογράμμισε πως «μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός επιμένει να αναφέρεται στο μακρινό παρελθόν για να εντοπίσει ευθύνες και φταίχτες».
Η Κουμουνδούρου τόνισε ότι «αναφέρεται, επίσης, σε πρωτοβουλίες ελέγχων και επιστροφές χρημάτων. Τον πληροφορούμε ότι δεν μας κάνει χάρη, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Τα στοιχεία της δικογραφίας εμφανίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στενούς συνεργάτες υπουργών και βουλευτών να εμπλέκονται ποικιλοτρόπως στη διαδικασία διασπάθισης των επιδοτήσεων σε βάρος των τίμιων αγροτών, στα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις, με άμεσο πολιτικό όφελος για τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Ακόμη, επισήμανε πως «ο ίδιος κάνει τον ανήξερο. Δεν πείθει κανέναν πια. Γνώριζε τι συνέβαινε και έχει την απόλυτη ευθύνη. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει είναι να παραιτηθεί».
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα




