Διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ αναφορές περί δήθεν «οδηγίας» να μη γίνουν εκδηλώσεις στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης
Μόνον εκδηλώσεις για την Άλωση θα πραγματοποιηθούν στις 29 Μαΐου στις Ένοπλες Δυνάμεις, με οδηγία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια
«Τα αναγραφόμενα στο διαδίκτυο περί δήθεν ‘οδηγίας’ να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις την ημέρα της Επετείου της Άλωσης (29 Μαΐου), είναι παντελώς ανακριβή», υπογραμμίζουν πηγές του Υπουργείου Εθνικές Άμυνας.
Όπως τονίζουν, μάλιστα, «καθόσον αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ισχύον είναι ακριβώς το αντίθετο».
«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος – όπως έχει ήδη ανακοινωθεί – θα είναι ομιλητής την ίδια ημέρα στα ‘Παλαιολόγεια 2025’ στον Μυστρά, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί οιαδήποτε εκδήλωση στις 29 Μαΐου, της οποίας το περιεχόμενο δεν συνάδει με την Αποφράδα Ημέρα της Άλωσης», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Σημειώνεται ότι η διάψευση του ΥΠΕΘΑ έχει να κάνει με αναφορές στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε φερόμενο «υπηρεσιακό σημείωμα», με το οποίο το υπουργείο ζητούσε από τις στρατιωτικές μονάδες να μην προγραμματιστεί καμία εκδήλωση ή δραστηριότητα στις 29 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
- «Δεν ξέρω τι εννοούσα» – Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ διαλύει τις φήμες σχετικά με την αμφιφυλόφιλη σεξουαλικότητά του
- Ισπανία: Τα αίτια που προκάλεσαν τη σιδηροδρομική τραγωδία – Τι έδειξε το πρώτο πόρισμα
- Καφές: Η Βραζιλία ζητά διευκρινίσεις για τον δασμό 50% των ΗΠΑ στον στιγμιαίο καφέ
- Γαλλία: Οι αρχές απαγόρευσαν αντιμεταναστευτική συγκέντρωση Βρετανών ακροδεξιών
- Εθνική πόλο Γυναικών: Η 15άδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας
- Κρήτη: Μεθυσμένος οδηγός πήγε να πάρει το παιδί του από το σχολείο – Κατέληξε σε τοίχο, τρεις τραυματίες
