Αυτό που έδωσε και δίνει ο Μεντιλίμπαρ, κάποιες φορές είναι τόσο αξιοθαύμαστο, όσο και οι κούπες που φέρνει με το ελκυστικό και συνάμα αποτελεσματικό παιχνίδι του.
Εχει αποθεωθεί για τη δουλειά του. Εχουν αφιερωθεί ύμνοι σε αυτόν για τα αποτελέσματα και τους τίτλους που πανηγύρισε στον Πειραιά- ακόμη και ευρωπαϊκό τρόπαιο ήρθε επί των ημερών του. Οι πάντες ορκίζονται στο πρόσωπό του ένεκα της συνεχούς προόδου και της εμπιστοσύνης που δείχνει στα νέα παιδιά. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι (και) αυτό που επιχειρεί κατά τη διάρκεια της θητείας στον Ρέντη ο Μεντιλίμπαρ: μπολιάζει με τη σωστή νοοτροπία τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.
Ελάτε τώρα… Πόσες και πόσες φορές δεν παρακολουθήσαμε ομάδες που έχουν γιορτάσει κάτι σπουδαίο, αμέσως μετά να κατεβάζουν στροφές με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να επωφελούνται; Αναρίθμητες.
Συμβαίνει και στις καλύτερες …οικογένειες, πάει να πει στα πλέον ισχυρά και χλιδάτα πρωταθλήματα της Γηραιάς. Και κάπου εκεί αρχίζουν οι γκρίνιες, τα σχόλια και η δυσκολία να επαναφέρεις τους πρωταγωνιστές στη σωστή φόρμα.
Τώρα, όλοι στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση. Αυτό λέγεται «νοοτροπία». Είναι ο πρωταθλητισμός. Στην ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού εδώ και δεκαετίες, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του. Τι έκανε ο Μεντιλίμπαρ; Αύξησε τις λύσεις στο ρόστερ, με απλά λόγια έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ποδοσφαιριστές να νιώσουν χρήσιμοι και άρα να προσφέρουν οσάκις τους δόθηκε η ευκαιρία.
Κάπως έτσι, με τον Παναθηναϊκό και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, είδαμε δίδυμο στην επίθεση τους Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ, τον Πάλμα ύστερα από καιρό βασικό, τον Πιρόλα ξανά στη θέση του και τον Μπιανκόν να παίρνει και πάλι την ευκαιρία. Όπως έγινε και με τους Στάμενιτς, Μπρούνο και Παπακανέλλο. Οποιοι και να αγωνίζονται , η λεγόμενη «ταυτότητα» της ομάδας δεν αλλάζει.
Και ο θεατής στις εξέδρες που έβλεπε την πίεση προς τη μπάλα και κοντά στην περιοχή του Τριφυλλιού, εκεί κοντά στο 80’ και με το σκορ 1-0 για τους Ερυθρόλευκους, ίσως και να πίστευε πως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη ακόμη ένα γκολ. Όχι, δεν επρόκειτο γι’ αυτό.
Αλλά γιατί οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν ασυμβίβαστοι με τη θεωρία του «διαδικαστικού παιχνιδιού» και τα έδωσαν όλα στα έξι ματς των play offs, ανεξάρτητα με τον αντίπαλο, όποιον και να είχαν απέναντί τους , καιγόταν ή όχι για βαθμούς.
Ετσι, νίκησαν δύο φορές τον Παναθηναϊκό και άλλες δύο την ΑΕΚ. Εφτασαν τις πέντε νίκες σε έξι ματς, έκαναν 15 στους 18 διαθέσιμους βαθμούς και με γκολ 13-6. Οντως, αυτό που έδωσε και δίνει ο Μεντιλίμπαρ, κάποιες φορές είναι τόσο αξιοθαύμαστο, όσο και οι κούπες που φέρνει με το ελκυστικό και συνάμα αποτελεσματικό παιχνίδι του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο 50χρονος Νταβίντ Κορδόν Μέσα έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία – Είχε παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Χετάφε που έπαιζε ο γιος του.
Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για να το Τελ Αβίβ και την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεση του τον Κέντρικ Ναν.
Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν με 2-0 πάει στο Άμστερνταμ για «τελικό» πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ και ο κόσμος της ομάδας έχει κάνει χιλιάδες αιτήσεις για να βρεθεί στην Ολλανδία.