Αδιανόητος Γιόκιτς και «clutch» Γκόρντον έκλεισαν το σπίτι των Θάντερ – Break και από τους απίθανους Νικς στη Βοστώνη (vids)
Oι Νάγκετς έχοντας σε τρελά κέφια τους Γιόκιτς και Γκόρντον, έφυγαν με το «διπλό» από την Οκλαχόμα, την ώρα που οι Νικς νίκησαν τους Σέλτικς μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στην παράταση και έκαναν και εκείνοι break.
Με ένα… μεγάλο καλάθι του Άαρον Γκόρντον με τη λήξη του χρόνου, οι Ντένβερ Νάγκετς απέδρασαν από την Οκλαχόμα Σίτι με σπουδαία νίκη (121-119) επί των Θάντερ, παίρνοντας το προβάδισμα (1-0) στη σειρά των ημιτελικών της Δυτικής Περιφέρειας.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό μέχρι τέλους, με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να κάνει φάουλ στον Τσετ Χόλμγκρεν στα 9,5’’ ενώ το σκορ ήταν 119-118 υπέρ της Οκλαχόμα Σίτι. Ο νεαρός σέντερ αστόχησε και στις δύο βολές, και οι Νάγκετς εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία: ο Μπράουν έδωσε στον Γουέστμπρουκ, εκείνος κατέβασε την μπάλα και βρήκε τον Γκόρντον για το νικητήριο σουτ.
Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν και πάλι ηγέτης για το Ντένβερ, με 42 πόντους και 22 ριμπάουντ (ισοφάριση ατομικού ρεκόρ σε playoffs), εκ των οποίων οι 18 πόντοι ήρθαν στην τέταρτη περίοδο.
Η Οκλαχόμα προηγήθηκε με 14 πόντους στην τρίτη περίοδο και με 13 στην τέταρτη, αλλά οι Νάγκετς έκλεισαν τον αγώνα με εντυπωσιακό σερί 19-6. Ο Γουέστμπρουκ, πρώην σταρ των Θάντερ, πέτυχε 8 από τους 10 πόντους του στην τρίτη περίοδο και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αντεπίθεση.
Mατσάρα στη Βοστώνη και break στην παράταση για τους Νικς
Οι Νιου Γιορκ Νικς πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 108-105 στην παράταση (κ.α. 100-100) επί των Μπόστον Σέλτικς, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.
Οι Νικς βρέθηκαν να χάνουν με 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όμως με ηγέτες τους Τζέιλεν Μπράνσον και Οτζι Ανουνόμπι, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς. Ο Μπράνσον σημείωσε συνολικά 29 πόντους, εκ των οποίων αρκετοί κρίσιμοι στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Ανουνόμπι πέτυχε επίσης 29.
Το ματς κρίθηκε οριστικά όταν ο Μικάλ Μπρίτζες έκλεψε την μπάλα από τον Τζέιλεν Μπράουν στην τελευταία επίθεση της Βοστώνης, εξασφαλίζοντας τη νίκη για τη Νέα Υόρκη.
Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς, παρά τα προβλήματα με τα φάουλ, τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ (14π., 13ρ.), ενώ θετικοί ήταν και οι Τζος Χαρτ (14π., 11ρ.) και Μπρίτζες (8π., 7ασ., 6ρ., 3κλ.), με τον τελευταίο να παίζει 51 λεπτά!
Για τους Σέλτικς, οι Τζέιλεν Μπράουν και Τζέισον Τέιτουμ είχαν από 23 πόντους, με τον Τέιτουμ να κατεβάζει και 16 ριμπάουντ. Ο Ντέρικ Γουάιτ είχε επίσης 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Οι Σέλτικς αντιμετώπισαν και προβλήματα τραυματισμών, με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να μην αγωνίζεται καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο λόγω ασθένειας και τον Σαμ Χάουζερ να αποχωρεί με πρόβλημα στον αστράγαλο.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Για πρώτη φορά μετά το 2001, η ιστορική Κόβεντρι -υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ πλέον- επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…