Φάμελλος για Πρωτομαγιά: Η απεργία είναι δικαίωμα αλλά ο Μητσοτάκης την έχει κάνει αδίκημα
«Δεν υπάρχει ζωή με αξιοπρέπεια σήμερα στην Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος από την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη
«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης και αγώνα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, από την απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
«Τιμούμε τα θύματα του αγώνα των εργατών για να έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι εργατικά δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε και σήμερα την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του κόσμου της εργασίας. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα των απλήρωτων ρεπό, των υπερωριών, των ευέλικτων ωραρίων, των χαμηλών μισθών, των πολλών εργατικών ατυχημάτων και της έλλειψης συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τα δικαιώματα της εργασίας έχουν επικαιρότητα. Μας αφορούν όλους και γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ», σημείωσε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε:
«Γιατί οι εργαζόμενοι και σήμερα διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην εργασία. Γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε στις αμοιβές τους, ούτε στα δικαιώματά τους, αλλά ούτε και στο κόστος ζωής. Δεν υπάρχει ζωή με αξιοπρέπεια σήμερα στην Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη και ταυτόχρονα θίγονται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η απεργία είναι δικαίωμα, αλλά ο κύριος Μητσοτάκης την κάνει αδίκημα και κάνει αδίκημα και τον συνδικαλισμό».
«Δεν πάει άλλο»
Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «προκλητικό ότι μία μέρα πριν από την Εργατική Πρωτομαγιά απολύθηκε ο προηγούμενος πρόεδρος των μηχανοδηγών γιατί έθεσε υποψηφιότητα για τις εκλογές του συνδικάτου του. Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα και ταυτόχρονα η ελευθερία της γνώμης, της άποψης γιατί δεν ξεχνάμε ότι ο κύριος Γενηδούνιας ήταν αυτός που έστειλε και τα εξώδικα για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους. Είναι επίσης δικαίωμα.
Διεκδικούμε λοιπόν δικαιώματα της εργασίας και της ζωής σε μια Ελλάδα που διεκδικούμε να είναι ελεύθερη, να είναι δημοκρατική. Αυτό σημαίνει Εργατική Πρωτομαγιά, σημαίνει ελευθερία, δημοκρατία και για τους εργαζόμενους και για όλους τους πολίτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να συμμετέχει και στην πορεία και στον αγώνα και στον δρόμο της πολιτικής αλλαγής.
Γιατί όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».
Δείτε τη δήλωση του κ. Φάμελλου
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
