Μητσοτάκης για eVivlio: Οι εποχές αλλάζουν, και μαζί τους αλλάζει και ο τρόπος που προσεγγίζουμε τη γνώση
Την νέα εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας eVivlio παρουσιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην εφαρμογή eVivlio που δημιούργησε το υπουργείο Παιδείας.
Πρόκειται για μία πλατφόρμα όπου, σε πρώτη φάση, 20 λογοτεχνικά έργα που διδάσκονται στα σχολεία είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους -όχι σε αποσπάσματα- σε ηχητική μορφή.
«Η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές, αλλά σε όλους», όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης . «Οι ηχογραφήσεις των έργων είναι πρωτότυπες και πραγματοποιήθηκαν ειδικά για αυτήν την εφαρμογή, με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ», προσθέτει.
eVivlio: Η ανάρτηση Μητσοτάκη
Αναλυτικά στην ανάρτησή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:
«Πάντα προτιμούσα το βιβλίο στην έντυπη μορφή του. Αλλά ξέρω καλά ότι οι εποχές αλλάζουν, και μαζί τους αλλάζει και ο τρόπος που προσεγγίζουμε τη γνώση.
Γι’ αυτό, το Υπουργείο Παιδείας δημιούργησε την εφαρμογή eVivlio, μια νέα πλατφόρμα όπου, σε πρώτη φάση, 20 λογοτεχνικά έργα που διδάσκονται στα σχολεία είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους -όχι σε αποσπάσματα- σε ηχητική μορφή. Η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές, αλλά σε όλους!
Οι ηχογραφήσεις των έργων είναι πρωτότυπες και πραγματοποιήθηκαν ειδικά για αυτήν την εφαρμογή, με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.
Η λογοτεχνία είναι για όλους. Για εκείνους που προτιμούν να κρατούν ένα βιβλίο στα χέρια τους, αλλά και για όσους την απολαμβάνουν μέσα από την ακρόαση. Για εκείνους που διαβάζουν, αλλά και για όσους ανακαλύπτουν τη λογοτεχνία με έναν διαφορετικό τρόπο».
- Vladimir: Ένα πανεπιστημιακό σκάνδαλο, η επιθυμία και το χάσμα των γενεών
- Χρήματα: Η έλλειψή τους «παίζει» με το μυαλό μας
- Μέση Ανατολή: Το υπερόπλο που εκτοξεύει 4.500 βλήματα το λεπτό και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στον πόλεμο
- Τι αποκαλύπτει η αναδίπλωση των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο για το παιχνίδι της παγκόσμιας διπλωματίας
- Επιχείρηση «Πάσχα» χωρίς νέες ανατιμήσεις
- Νωρίς νωρίς άρχισαν φέτος οι φωτιές






