Ρόδος: Ανήλικος έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας – Οι γυμνές φωτογραφίες μέσω Telegram και οι απειλές
Ο δράστης αφού τον έπεισε να ανταλλάξουν γυμνές φωτογραφίες, απείλησε πως θα τις δημοσιεύσει αν ο ανήλικος δεν του έδινε 200 ευρώ
Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε ανήλικος στη Ρόδο. Όπως κατήγγειλε, τον προσέγγισε άγνωστος στο TikTok και, αφού τον έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες του, στη συνέχεια τον εκβίασε πως θα τις δημοσιεύσει.
Ο ανήλικος τρομοκρατημένος προσέφυγε στις αρχές
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (20/325). Στις 22:20 ο 16χρονος πήγε σε αστυνομική υπηρεσία της Ρόδου για να καταγγείλει τη σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής εκβίασης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων μέσω διαδικτύου.
Τι κατήγγειλε ο ανήλικος στις αρχές
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, το απόγευμα της ίδιας ημέρας άγνωστο άτομο με ψευδώνυμο «Aloucious bea» επικοινώνησε μαζί του μέσω της πλατφόρμας TikTok, προσποιούμενο ότι είναι γυναίκα γαλλικής καταγωγής, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική».
Η συνομιλία συνεχίστηκε και μεταφέρθηκε στο Telegram, όπου το άγνωστο πρόσωπο, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του ανηλίκου, τον έπεισε να ανταλλάξουν γυμνές φωτογραφίες. Η ανταλλαγή έγινε μέσω προφίλ με όνομα χρήστη «@beauty_alice12», με κάποιες φωτογραφίες να απεικονίζουν καθαρά το πρόσωπο του 16χρονου.
Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης επανήλθε με εκβιαστικό μήνυμα απαιτώντας χρηματικό ποσό 200 ευρώ, απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιεύσει το υλικό. Ο ανήλικος τρομοκρατημένος προσέφυγε στις αρχές καταγγέλλοντας το περιστατικό.
Η υπόθεση ερευνάται στο πλαίσιο προανάκρισης για παράβαση του άρθρου 346 του Ποινικού Κώδικα περί εκδικητικής πορνογραφίας, ενώ αναζητείται η ψηφιακή ταυτότητα του δράστη.
- Ναύπακτος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο θάνατος δύο αδελφών από φωτιά – Εμφανίστηκαν πέντε διαθήκες
- Γκύζη: «Δεν άντεχα άλλο αυτό που βίωνα» έγραψε ο 74χρονος που μαχαίρωσε την σύζυγό του αυτοκτόνησε
- Οι μονόκεροι πριν γίνουν μύθος: Μια πολύ αληθινή ιστορία που δεν μας είπε ποτέ κανείς
- Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 0-1: Πήρε το Λονδρέζικο ντέρμπι με «χρυσό» σκόρερ τον Γκρέι
- Άργος Ορεστικό: Διέρρηξαν το 2ο δημοτικό σχολείο – Σημαντική λεία για τους δράστες
- Τραγωδίες από χιονοστιβάδες στα ελληνικά βουνά – Από τα Βαρδούσια έως τα Λευκά όρη


