ΣΥΡΙΖΑ: Η απομάκρυνση των έργων από την Εθνική Πινακοθήκη πλήγμα για τη Δημοκρατία
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισημαίνει πως «το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ παίρνει για άλλη μια φορά θέση στη λάθος πλευρά» με αφορμή την απομάκρυνση των έργων από την Εθνική Πινακοθήκη
Πυρά κατά της κυβέρνησης για την απομάκρυνση των έργων από την Εθνική Πινακοθήκη που βανδάλισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νίκη Νίκος Παπαδόπουλος εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που προτάσσει μια κίβδηλη μεταρρυθμιστική ταυτότητα, στην πραγματικότητα επιδίδεται σε άλματα σκοταδισμού, φροντίζοντας, επειδή της ζητήθηκε, να αποσύρονται έργα από την Εθνική Πινακοθήκη».
Παράλληλα επισημαίνει πως «το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ παίρνει για άλλη μια φορά θέση στη λάθος πλευρά. Την πλευρά του σκοταδισμού, της λογοκρισίας, του περιορισμού των δικαιωμάτων».
Όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:
«Η απομάκρυνση από την Εθνική Πινακοθήκη των έργων που βανδάλισε βουλευτής της Νίκης, με την επίκληση λόγων ασφάλειας, συνιστά πλήγμα και για την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και για την ίδια τη Δημοκρατία.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που προτάσσει μια κίβδηλη μεταρρυθμιστική ταυτότητα, στην πραγματικότητα επιδίδεται σε άλματα σκοταδισμού, φροντίζοντας, επειδή της ζητήθηκε, να αποσύρονται έργα από την Εθνική Πινακοθήκη.
Μετά από ένα τέτοιο περιστατικό διεθνούς διασυρμού, είδαμε μέχρι και καταγγελία της Πινακοθήκης ότι τα έργα που βανδαλίστηκαν δεν ήταν αυτά που εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ, αλλά διαφορετικά του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.
Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ παίρνει για άλλη μια φορά θέση στη λάθος πλευρά. Την πλευρά του σκοταδισμού, της λογοκρισίας, του περιορισμού των δικαιωμάτων.
Το αφήγημα της Ελλάδας 2.0 γίνεται θρύψαλα κάθε φορά που δοκιμάζεται.
Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή με προοδευτικό οξυγόνο είναι μονόδρομος».
- Γιατί ο πρόεδρος Τραμπ διστάζει να εφαρμόσει τους νέους δασμούς που εξήγγειλε
- Άλμπα Βερολίνου – ΑΕΚ 88-93: Νίκησε στην παράταση και στους «8» θα έχει πλεονέκτημα έδρας
- Μπορεί η Ευρώπη να αποφύγει την ύφεση;
- Gothenburg: Υποχωρεί η Ελλάδα στον Δείκτη Φιλελεύθερης Δημοκρατίας – Έχασε τρεις θέσεις σε ένα χρόνο
- Περιστέρι Betsson – ΠΑΟΚ 88-80: «Γλυκιά» ήττα για τον «δικέφαλο» και πρόκριση στους «4» FIBA Europe Cup (vid)
- Νέα Μάκρη: Η στιγμή των πυροβολισμών μεταξύ Τούρκων μαφιόζων – Βίντεο ντοκουμέντο







