Καθηγήτρια γεωλογίας για σεισμούς: «Αν ήμουν Σαντορινιά δεν θα είχα φύγει, δεν το φοβάμαι αυτό που συμβαίνει»
Ο κίνδυνος για τις κατολισθήσεις δεν ελλοχεύει μόνο αυτήν την στιγμή αλλά και μετά από τη λήξη του παροξυσμού, επειδή η περιοχή έχει δεχθεί χιλιάδες σεισμικές κινήσεις τονίζει στο MEGA η καθηγήτρια Νίκη Ευελπίδου
Στο θέμα της σεισμικής έξαρσης που καταγράφεται στις Κυκλάδες, αναφέρθηκε η καθηγήτρια γεωλογίας και γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Νίκη Ευελπίδου.
«Μαζί με συναδέλφους δουλεύουμε πάνω στις τρωτές περιοχές, όχι μόνο τρωτές κατά τη διάρκεια της σεισμικής διέγερσης που διανύουμε τώρα, αλλά και αργότερα.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο κίνδυνος για τις κατολισθήσεις δεν ελλοχεύει μόνο αυτήν την στιγμή αλλά και μετά από τη λήξη του παροξυσμού, επειδή η περιοχή έχει δεχθεί χιλιάδες σεισμικές κινήσεις».
«Αν ήμουν Σαντορινιά και το σπίτι μου ήταν εκεί, δεν θα είχα φύγει, δεν το φοβάμαι αυτό που συμβαίνει. Φυσικά δεν θα έμενα πάνω στην Καλντέρα, σε περιοχές οι οποίες έχουν σαθρό έδαφος και έχουν κτιστεί κάτω από αμφίβολες καταστάσεις. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο αυτήν την στιγμή».
- Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου έπειτα από ξυλοδαρμό από οδηγό ΙΧ
- «Αν συνεργαστούμε θα υπάρξει μαγεία» – Κι όμως, υπάρχει ένας ηθοποιός που ο Κουέντιν Ταραντίνο θαυμάζει
- Τραμπ: Είναι ώρα η Ουκρανία να κάνει εκλογές – Η Ρωσία είναι σε ισχυρότερη θέση στις διαπραγματεύσεις
- Ζάκυνθος: Την Τετάρτη η κηδεία του Λίο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ
- ΔΕΗ: «Quiet Hour» στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της
- Τι είπε ο Χάρπερ για Ολυμπιακό: «Χαίρομαι που με θέλουν ομάδες υψηλού επιπέδου, αλλά πιστεύω στη Χάποελ»



