Λιβύη: Πτώματα τουλάχιστον 28 μεταναστών ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο
Οι αρχές ανέσυραν τουλάχιστον 28 πτώματα μεταναστών από ομαδικό τάφο στην έρημο στη νοτιοανατολική Λιβύη
Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, ανασύρθηκαν τουλάχιστον 28 πτώματα μεταναστών από ομαδικό τάφο στην έρημο στη νοτιοανατολική Λιβύη, ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας στη σελίδα του στο Facebook την Κυριακή.
Τα πτώματα βρέθηκαν βόρεια της πόλης Κούφρα, ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας, ενώ 76 μετανάστες απελευθερώθηκαν «από την υποχρεωτική κράτηση», σύμφωνα με το Reuters.
Η Κούφρα απέχει περίπου 1.712 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Η διέλευση μεταναστών από τη Λιβύη
Η Λιβύη έχει γίνει οδός διέλευσης για τους μετανάστες που διαφεύγουν από τις συγκρούσεις και τη φτώχεια προς την Ευρώπη μέσω της επικίνδυνης διαδρομής μέσω της ερήμου και της Μεσογείου μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι σε μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ το 2011.
Δεν είναι το πρώτο περιστατικό
Την Πέμπτη, η διεύθυνση ασφαλείας Alwahat στα νοτιοανατολικά της χώρας ανέσυρε 19 πτώματα από ομαδικό τάφο στην περιοχή Τζικχάρα και η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος ανέσυρε 10 πτώματα μεταναστών στα ανοικτά του λιμανιού Ντίλα στην πόλη Ζαουίγια στα δυτικά, αφού βυθίστηκε η βάρκα τους.
«Υπήρχε μια συμμορία της οποίας τα μέλη στερούσαν βίαια την ελευθερία των παράνομων μεταναστών, τους βασάνιζαν και τους υπέβαλαν σε σκληρή, ταπεινωτική και απάνθρωπη μεταχείριση», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας στην επαληθευμένη σελίδα του στο Facebook.
Ανέφερε ότι οι αρχές έχουν αρχίσει να διενεργούν ιατροδικαστικές εξετάσεις για να καταστεί κατανοητή «η αιτία του θανάτου τους».
Οι αρχές έχουν αρχίσει να καταγράφουν τις μαρτυρίες των επιζώντων και έχουν συλλάβει τρεις υπόπτους: έναν Λίβυο υπήκοο και δύο αλλοδαπούς, πρόσθεσε.
- Παρκς – Σάκκαρη 2-0: Χαμηλή… πτήση και αποκλεισμός για τη Μαρία
- Τσαγκαράκης: Κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία, πλαστογραφία και απάτη – Κατασχέθηκαν πίνακες, αμφορείς, εικόνες και 200.000 ευρώ
- Ζαλγκίρις – Ρεάλ Μαδρίτης 87-85: Πήραν το «θρίλερ» οι Λιθουανοί
- Οδηγοί ταξί: Γέμισαν τη Σταδίου με καπνογόνα και συνθήματα κατά του Κυρανάκη
- Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο 79-75: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη
- Ομοφοβικός, μιλιταριστής, ορκισμένος εχθρός του Oμπάμα – Ο αληθινός Τσακ Νόρις μισούσε πολύ


