Θέλετε να κόψετε την ζάχαρη; Τα υποκατάστατα που θα σας βοηθήσουν
Με τα ακόλουθα υποκατάστατα θα περιορίσετε την ζάχαρη που προσλαμβάνετε από την διατροφή σας, χωρίς να θυσιάσετε την γλυκιά γεύση.
Εάν θέλετε να βγάλετε την ζάχαρη από την διατροφή σας για να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε ή να ελέγξετε καλύτερα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, τότε τα υποκατάστατα ζάχαρης μπορούν να σας βοηθήσουν.
Πρόκειται για καλές εναλλακτικές επιλογές που δεν στερούνται γλυκιάς γεύσης και ταυτόχρονα είναι κατάλληλα για διάφορα είδη διατροφής, από την κετογονική μέχρι και άλλες δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Θα βρείτε το υποκατάστατο που σας εξυπηρετεί καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε ζάχαρη & υποκατάστατα ενώ θα το παραλάβετε εύκολα, στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε.
Οι καλύτερες επιλογές σε υποκατάστατα ζάχαρης
Για να σας βοηθήσουμε, ψάξαμε και βρήκαμε τα υποκατάστατα ζάχαρης που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την ζάχαρη αλλά προσφέρουν τόνωση και ενέργεια:
Πετιμέζι
…Ή αλλιώς το φυσικό γλυκαντικό με τις εκπληκτικές ιδιότητες. Το πετιμέζι πρόκειται για παχύρευστο, συμπυκνωμένο γλυκαντικό που παράγεται από το βράσιμο του μούστου. Είναι γνωστό για την μοναδική του γεύση αλλά και για την ευελιξία του, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διαφορετικές συνταγές.
Το πετιμέζι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή προκαλεί την πιο αργή και σταδιακή αύξηση του σακχάρου στο αίμα, αποτελώντας μια καλή επιλογή για τα άτομα με διαβήτη και όσους θέλουν να έχουν καλύτερο έλεγχο ή να μειώσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Εκτός από την γλυκιά του γεύση, χαρίζει μια σειρά από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και αποτελεί μια καλή πηγή σιδήρου. Επίσης χάρη στα φυσικά σάκχαρα και τις φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές, από γλυκά πρωινά έως και σε σάλτσα μαρινάρα.
Μελάσα
Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως διατροφικό θαύμα και όχι αδίκως, αφού η μελάσα ευνοεί την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συνολικά. Πρόκειται για μια καλή πηγή υδατανθράκων, παρέχοντας στον οργανισμό πολύτιμη ενέργεια ενώ περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό, σίδηρο χρώμιο, σίδηρο και νάτριο αλλά και βιταμίνες κυρίως του συμπλέγματος Β (νιασίνη, βιταμίνη Β6, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη).
Μας προσφέρει ολικές πολυφαινόλες και ισχυρά αντιοξειδωτικά που «θωρακίζουν» τον οργανισμό συμβάλλει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά και την θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Ενυδατώνει και βοηθά στην υγιή ανάπτυξη των οστών, αλλά και την διατήρηση της οστικής πυκνότητας των ενηλίκων.
Πρόκειται για έναν παχύρευστο χυμό, σαν σιρόπι που παρασκευάζεται από την επεξεργασία ζαχαροκάλαμου. Ανάλογα με τον τύπο της, μπορεί να έχει γλυκιά και ήπια γεύση (ελαφριά μελάσα) ή πλουσιότερη και πιο γεμάτη (σκοτεινή). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες ντομάτας, συνταγές με κιμά, όσπρια, γλυκά με βάση τα φρούτα, μαρμελάδες αλλά και σε συνδυασμό με γιαούρτι, παγωτό, χυμούς, καφέ ή τσάι.
Στέβια
Η στέβια είναι ένα είδος φυτού με προέλευση από τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Περιέχει φυσικά γλυκαντικά, τους γλυκοζίτες στεβιόλης, οι οποίοι έχουν αισθητά πιο γλυκιά γεύση από αυτή της ζάχαρης, χωρίς να αποδίδουν θερμίδες. Τα γλυκαντικά της στέβιας δεν περιέχουν υδατάνθρακες και δεν επηρεάζουν τη γλυκόζη του αίματος πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα με διαβήτη.
Σιρόπι Αγαύης
Το νέκταρ αγαύης είναι πιο γλυκό από το μέλι αλλά χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Η αγαύη περιέχει μεγάλη ποσότητα ινουλίνης, ενός πολυσακχαρίτη ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευεργετικός στη χλωρίδα του εντέρου εφόσον βοηθά στην ανάπτυξη των φιλικών μικροβίων. Το σιρόπι έχει υπέροχη γεύση ανάμεσα σε μέλι και καραμέλα, επειδή όμως η αγαύη αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από φρουκτόζη θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Ζάχαρη Καρύδας
Η ζάχαρη από καρύδα πρόκειται για μια καλή εναλλακτική επιλογή, υψηλή σε μέταλλα. Αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου, χαλκού, μαγγανίου, φωσφόρου και βόριου. Περιέχει επίσης 12 από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, νικοτινικό οξύ, βιοτίνη και ινσιτόλη. Σε σύγκριση με τη μαύρη ζάχαρη, η ζάχαρη καρύδας περιέχει 36 φορές περισσότερο σίδηρο, 4 φορές περισσότερο μαγνήσιο και 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο.
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια και ψάχνει την 5η σερί νίκη του στη Euroleague
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
