ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στις δομές φιλοξενίας
Να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική «που μόνο στόχο έχει να 'παρκάρει' πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο εντός των δομών», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση
Αλλαγή πολιτικής ζητά από την κυβέρνσηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το φρικτό περιστατικό με θύμα έναν ανήλικο στην δομή προσφύγων της Μαλακάσας.
«Η συνεχής εγκατάλειψη των δομών και η υποβάθμιση του υποστηρικτικού πλαισίου που πρέπει να απολαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι στις Δομές, είχε για ακόμη μια φορά τραγικές συνέπειες», σημειώνει η Κουμουνδούρου, αναφέροντας πως «μετά το περιστατικό με τον θάνατο του δίχρονου παιδιού στη δομή του Σχιστού, άλλο ένα τραγικό περιστατικό, αυτή τη φορά στη δομή της Μαλακάσας, ήρθε να δείξει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η αδιαφορία για την καθημερινή επιβίωση των διαμενόντων, ακόμη και των πιο ευάλωτων, έχει μακάβριες συνέπειες».
«Σταματείστε να ‘παρκάρετε’ πρόσφυγες στις δομές»
«Δεν αρκεί μια Γραμματεία στο υπουργείο, για να προληφθούν περιστατικά κακοποίησης, όπως αυτό που καταγγέλθηκε από τον δεκαεξάχρονο για σεξουαλική κακοποίηση και βασανισμό, δεν αρκούν βέβαια ούτε οι περιφράξεις, ούτε τα τουρνικέ, ούτε τα drones», τονίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «η ασφάλεια δεν εξαντλείται στους ελέγχους για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει σε μια δομή. Χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό για την παιδική προστασία στο πεδίο, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και διερμηνείς για να μπορέσει να επανασυσταθεί το υποστηρικτικό πλαίσιο που με τόσο ζήλο έχει ξηλώσει η κυβέρνηση».
«Το προσωπικό του προγράμματος ΚΟΧ, το προσωπικό του Philos, το προσωπικό Οργανώσεων με εμπειρία στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων είναι τα πρώτα βήματα για να επανέλθει η αξιοπρέπεια στα πολλά θύματα της αδιαφορίας», προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «όσοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει στο πεδίο, αντιμετωπίζουν καθημερινά συνθήκες γαλέρας και εξαθλίωσης και δικής τους και των διαμενόντων, χωρίς υποστήριξη».
«Ζητάμε επιτέλους από την ηγεσία του υπουργείου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να σταματήσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική που μόνο στόχο έχει να ‘παρκάρει’ πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο εντός των δομών χωρίς να καλύπτονται βασικές ανάγκες, για να εξυπηρετήσει το αφήγημα που εδώ και χρόνια απευθύνει στο ακροδεξιό του ακροατήριο, εντός και εκτός της ΝΔ», σημειώνει καταληκτικά.
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη


