Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε 70-82: Η κατηφόρα δεν έχει τέλος για την «βασίλισσα»
Με εκπληκτική άμυνα και τον Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις σε τρομερή βραδά (33π.), η Φενέρμπαχτσε έφυγε με τον «διπλό» από τη Μαδρίτη, «βυθίζοντας» κι άλλο τη Ρεάλ.
Με άμυνα από… γρανίτη η Φενέρμπαχτσε πέρασε με νίκη 82-70 από τη Μαδρίτη, «βυθίζοντας» ακόμα περισσότερο τη Ρεάλ (6-8) στη βαθμολογία της Euroleague μετά τις αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής.
Οι Τούρκοι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραμένουν στη δεύτερη θέση με 10-4, αναμένοντας το ντέρμπι κορυφής αναμεσα στον Ολυμπιακό και την Παρί (6/12).
Σπουδαίο παιχνίδι από τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στο δέκατο θετικό της αποτέλεσμα στην διοργάνωση με 33 πόντους (6/10 τρίποντα).
Παρότι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς, η Φενέρμπαχτσε αντεπιτέθηκε και με τον Χέις-Ντέιβις να «βομβαρδίζει» από παντού πραγματοποίησε σερί 13-0 ώστε να μετατρέψει το εις βάρος της 20-10 σε προβάδισμα 20-23. Ξεφυγε και με +9 (37-28), δευτερόλεπτα πριν ο Καμπάτσο διαμορφώσει με τρίποντο το σκορ ημιχρόνου (31-37).
Με μπλοκαρισμένα τα μεγάλα της «όπλα» Χεζόνια και Μούσα, η Ρεάλ έβλεπε τη διαφορά να ανεβαίνει και να σταθεροποιείται στα επίπεδα άνω των 10-12 πόντων. Με «όπλο» την άμυνα, η Φενέρ κράτησε πολύ χαμηλά τη «βασίλισσα» και έφτασε σχετικά άνετα στο τελικό 82-70.
Ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις πέτυχε season high με 33 πόντους (6/10 τρίποντα) με τους Τούρκους να ελέγχουν τα ριμπάουντ (36-31) απέναντι στη Ρεάλ των 13 λαθών, από την οποία διασώθηκε ο Καμπάτσο (14π., 6ασ.).
Τα δεκάλεπτα: 20-12, 31-37, 47-60, 70-82
- Μπακς – Σέλτικς 116-101: Επέστρεψαν στις νίκες, χωρίς τον Γιάννη
- Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
- Greece: Turning Every POS into a Cash Hub
- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική


