Η βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως η εικόνα της Ένωσης στο γήπεδο, δεν θα μπορούσαν να περάσουν έτσι από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Ο Μάριος Ηλιόπουλος βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα το μεσημέρι της Δευτέρας (25/11) και τα… έχωσε στους παίκτες και τον Ματίας Αλμέιδα.
Όπως είναι λογικό, ο Ηλιόπουλος ήταν φανερά απογοητευμένος και εκνευρισμένος με όσα (δεν) είδε στο Φάληρο από την Ένωση και έθεσε άπαντες προ των ευθυνών τους.
Ο Ηλιόπουλος φέρεται να μίλησε και προσωπικά με τον Αλμέιδα ενώ κατέστησε σαφές σε όλους πως απαιτείται άμεσα αλλαγή της εικόνας τους.
Αυτό στο οποίο στάθηκε περισσότερο ήταν η νοοτροπία των «κιτρινόμαυρων» σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ. Χαρακτηριστικό του εκνευρισμού του ήταν το γεγονός πως ανέβαλε κατά μία μέρα προγραμματισμένο ταξίδι που είχε στο εξωτερικό ώστε να βρεθεί στα Σπάτα και να μιλήσει στην ομάδα.
Η περίεργη απόφαση του Αλμέιδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Γκρουπ! Αυτή τη λέξη επαναλάμβανε συνέχεια στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα θέλοντας να δείξει πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να υπάρχει ένα γκρουπ, ένα σύνολο ενωμένο και χωρίς διακρίσεις στα αποδυτήρια. Και δεν έμενε μόνο στα λόγια, αλλά το μαρτυρούσαν και οι πράξεις του αφού οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του παραδέχονταν πως αυτό που τους κέρδισε σε εκείνον ήταν το πόσο δίκαιος είναι απέναντί τους.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εκείνο το 3-0 με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, όταν προκλήθηκε ένα… σοκ στο άκουσμα της εντεκάδας πριν το ματς. Ήταν όμως και το βράδυ που ο Αργεντινός τεχνικός κέρδισε ουσιαστικά τους παίκτες του αλλά και τον κόσμο του Δικεφάλου αφού παρά τις εννιά αλλαγές στο αρχικό σχήμα, η ΑΕΚ είχε την ίδια ταυτότητα σαν ομάδα και πήρε μία μεγάλη νίκη που ουσιαστικά την έστειλε στον τελικό από το πρώτο ματς.
Αυτή η έννοια του γκρουπ φαίνεται πως δεν υπάρχει πια στην ΑΕΚ. Ο ίδιος ο Αλμέιδα με μία πρωτοφανή απόφασή του το έδειξε, στην τελευταία προπόνηση πριν το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τι έκανε ο «Πελάδο» και ξάφνιασε ακόμη και τους παίκτες του; Μετά από εντολή του λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» προπονήθηκαν σε δύο γκρουπ το Σάββατο. Στο ένα ήταν αυτοί που υπολόγιζε για το ντέρμπι και στο άλλο αυτοί που θα έμεναν εκτός αποστολής.
Κάτι που δεν είχε ξανακάνει και που προκάλεσε εντύπωση (όχι καλή) στους παίκτες του. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σκέφτηκε και πήρε αυτή την απόφαση. Το σίγουρο είναι πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με την έννοια του«γκρουπ» που ευαγγελιζόταν κάποτε. Κι αυτό ίσως να λέει πολλά ενόψει της συνέχειας για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
O Nάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ήρθε πριν λίγες μέρες στον Παναθηναϊκό και στο πρώτο του ντέρμπι »αιωνίων» και τον πρώτο τελικό, έκανε τη διαφορά για τους «πράσινους» με μια εμφάνιση που του χάρισε το βραβείο του MVP.
Ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας γιατί σημαίνει πολλά για το τριφύλλι, αλλά και στην κακή περίοδο που προηγήθηκε τον Γενάρη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία υπεπολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League κι έτσι μείωσε στο -2 από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.
Η Ατλέτικο νίκησε 4-2 την Εσπανιόλ και εδραιώθηκε στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, με το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Σιμεόνε μετά από ένα μήνα.