Σύλληψη 30χρονης για την έκρηξη στο διαμέρισμα των Αμπελόκηπων
Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.
Στη σύλληψη μιας 30χρονης γυναίκας που σχετίζεται με την έκρηξη στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας 4 στους Αμπελόκηπους προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
Ειδικότερα, συνελήφθη το πρόσωπο που απουσίαζε στο εξωτερικό και για το οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, μετά τα γεγονότα της Πέμπτης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα που εντόπισε σε τρία σπίτια και ένα ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα άτομα που εμπλέκονταν στην έκρηξη. Μεταξύ αυτών δύο όπλα με γεμιστήρες και πλήθος υλικών παραποίησης χαρακτηριστικών.
Οι κατηγορίες
Σύμφωνα με την ποινική δίωξη εναντίον των τριών προσώπων που έχουν σχετιστεί με την έκρηξη (μεταξύ τους και η τραυματίας), οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, τρομοκρατική πράξη προμήθειας εκρηκτικών υλών, έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
Ακόμη κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της παράνομης οπλοκατοχής.
Δεν είπε κουβέντα
Σύμφωνα με πληροφορίες του in, η 30χρονη δεν είπε τίποτα στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής που την περίμεναν στο αεροδρόμιο.
Το μόνο που ανέφερε ήταν ότι θέλει να δει τη δικηγόρο της, με τους αστυνομικούς να την οδηγούν στη ΓΑΔΑ.
Το πρωί της Τρίτης η 30χρονη θα οδηγηθεί στον ανακριτή.
Είχε πάρει τα κλειδιά
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να ήταν αυτό που είχε ζητήσει τα κλειδιά του διαμερίσματος από τον ιδιοκτήτη του, προκειμένου να μείνει μερικές ημέρες.
Μάλιστα, είχε ζητήσει το διαμέρισμα για 15 ημέρες, ενώ είχε ζητήσει να φιλοξενήσει και δύο ακόμα γνωστούς της που θα βρίσκονταν στην Αθήνα. Αυτοί ήταν τα δύο άτομα που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα της έκρηξης.
Την αναζητούσε και ο ιδιοκτήτης
Η 30χρονη ήταν το πρώτο πρόσωπο που επικοινώνησε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όταν οι αστυνομικές αρχές του γνωστοποίησαν τι είχε συμβεί το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο άνδρας που κατοικεί και εκείνος στο εξωτερικό, έδωσε το κινητό του τηλέφωνο στις Αρχές προκειμέμου να δουν τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους για την παραχώρηση του σπιτιού.
Όπως σημείωσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, τελευταία φορά που μίλησαν ήταν λίγο μετά την έκρηξη, όταν την κάλεσε για να μάθει τι είχε συμβεί στο σπίτι του, χωρίς να λάβει σαφείς απαντήσεις.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442