Λαβρόφ: ΗΠΑ και Ρωσία είναι «στα πρόθυρα απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης»
Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι εκλογές των ΗΠΑ δεν αφορούν τη Μόσχα καθώς η πολιτική και των δύο υποψηφίων είναι αντιρωσική
«Στα πρόθυρα μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης» είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Παρασκευή (1/11) στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet.
«Υπό την παρούσα προεδρία, που έσπρωξε μέχρι το τέλος το σπιράλ της ρωσοφοβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χώρες μας είναι στα πρόθυρα μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για τις αμερικανικές εκλογές.
Για τον Λαβρόφ, «δεν έχει τόση σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, δεν πιστεύουμε πως η αντιρωσική γραμμή των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να αλλάξει»
«Δεν έχουμε καμία προτίμηση. Εκείνη την εποχή, η διοίκηση Τραμπ είχε υιοθετήσει τον μεγαλύτερο αριθμό αντιρωσικών κυρώσεων σε σχέση με τους προκατόχους του», πρόσθεσε.
Για τον Λαβρόφ, «δεν έχει τόση σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, δεν πιστεύουμε πως η αντιρωσική γραμμή των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να αλλάξει».
Οι σχέσεις Τραμπ – Πούτιν
Η Ρωσία πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις παραπληροφόρησης με στόχο την εκστρατεία της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις διοχετεύοντας συνωμοσιολογικά βίντεο, ανέφερε ο όμιλος Microsoft τον Σεπτέμβριο, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για ξένη ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.
Ούτε πραγματικοί αντίπαλοι, αλλά ούτε και πραγματικά κοντά, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αρχηγός του ρωσικού κράτους Βλαντίμιρ Πούτιν διατηρούν μια σχέση σκοπίμως αμφίσημη.
Ο Ρώσος πρόεδρος έκρινε πως η σχέση του με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαρτηθεί από τη στάση τους μετά τις εκλογές, χαιρετίζοντας την «ειλικρίνεια» του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου σχετικά με την επιθυμία να του να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Βέροια: Υπό κράτηση ο 20χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης – Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με τον Ε’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη
- «Δεν έχουμε τόσα χρήματα» – Η Σίντι Κρόφορντ έδειξε την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς της και προκάλεσε τη χλεύη
- Γιοβάνοβιτς: «Πολύ καλά τεστ τα φιλικά με Παραγουάη, Ουγγαρία – Θα μας λείψει ο Μάνταλος»
- Πλακιάς: Πριν από τρία χρόνια μπάζωσαν τα παιδιά μας, σήμερα μπάζωσαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μας
- Τα 40 καράτια του Πεπ Γκουαρντιόλα

