Ελληνικό νησί μεταξύ των 10 «μικρών παραδείσων» της Μεσογείου για τους Ιταλούς
Στο Ελληνικό νησί αυτό μπορείς να κάνεις μοναδικές καταδύσεις, σε περιοχές εντός ενός εντυπωσιακού φυσικού θαλάσσιου πάρκου που "φιλοξενεί" σπάνια είδη πανίδας
Στους 10 «μικρούς παραδείσους» της Μεσογείου συγκαταλέγεται η Αλόννησος, σύμφωνα με τον δημοφιλή ιταλικό ιστότοπο thewom.it που «μετρά» εκατομμύρια επισκέψεις σε μηνιαία βάση. Στόχος της έρευνας της ιστοσελίδας που ειδικεύεται σε θέματα βιωσιμότητας και ειδικών μορφών τουρισμού ήταν η αναζήτηση νησιών της Μεσογείου με άθικτο φυσικό περιβάλλον που δεν υποφέρουν από υπερτουρισμό και υπερπληθυσμό.
Ανάμεσα σε προορισμούς από την Κροατία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα το travel.thewom.it ξεχωρίζει την Αλόννησο καθώς «είναι το πιο γαλήνιο και φυσιολατρικό από τα νησιά των Σποράδων με χιλιόμετρα παρθένας και προστατευμένης ακτογραμμής. Στην Αλόννησο μπορείς να βουτήξεις ή να κάνεις μοναδικές καταδύσεις, σε περιοχές εντός ενός εντυπωσιακού φυσικού θαλάσσιου πάρκου που «φιλοξενεί» σπάνια είδη πανίδας».
«Η Αλόννησος εκ φύσεως διαφοροποιείται»
Σε συνεργασία με ενημερωτικά δίκτυα και τουριστικούς φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ ο Δήμος Αλοννήσου με τη στήριξη εξειδικευμένων συνεργατών, συνεχίζει φέτος την προσπάθεια προβολής στο εξωτερικό όπως σε Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Σκανδιναβία, Γερμανία και άλλες διεθνείς αγορές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για διακοπές με αυθεντικές εμπειρίες, δραστηριότητες και ποιοτικές υπηρεσίες σε ένα αληθινά εξωτικό περιβάλλον.
«Σε μια εποχή που ο μαζικός τουρισμός και ο υπερτουρισμός επιβάλλουν τους ρυθμούς τους, η Αλόννησος εκ φύσεως διαφοροποιείται. Είναι ενθαρρυντικό πως χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει η μερίδα των ταξιδιωτών που αναζητούν την ποιότητα, την φύση και την αυθεντικότητα στις διακοπές τους και προτιμούν την Αλόννησο όχι μόνο για χαλάρωση, αλλά και για να μάθουν σε έναν τρόπο ζωής που θα τον πάρουν μαζί τους φεύγοντας και θα τον κάνουν κτήμα τους», επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και ταξιδιωτικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.
Δείτε το βίντεο
- Στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας ως το 2028 ο Τούχελ (pics)
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Πρώτο σφύριγμα στη Δαμάστα Ηρακλείου – Απόψε στο MEGA
- Μεγάλη Εικόνα: Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ντόρα Μπακογιάννη
- Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων
- Αποθέωση για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (pics, vid)
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από τη Γροιλανδία στον Καναδά
- Κραν Μοντανά: «Σκοτώσατε τον γιο μου, θα πληρώσετε» – Προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες του μοιραίου μπαρ
- Η Αυστραλία στους 50 βαθμούς – Ρεκόρ ζέστης και πυρκαγιές σημαδεύουν το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442