Σύσταση του δήμου Ήλιδας για την αλόγιστη κατανάλωση νερού
«Θα εξαντληθούν τα περιθώρια του νόμου για τους παραβάτες» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμος Ήλιδας.
Για πρωτοφανή κατανάλωση νερού κάνει λόγο σε ανάρτηση του ο Δήμος Ήλιδας και προειδοποιεί για την λήψη δραστικών μέτρων.
Ο Δήμος Ήλιδας αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε:
«Για ακόμα μία φορά και μετά την έλευση των ετεροδημοτών στην Αμαλιάδα και το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ήλιδας, διαπιστώνεται μια πρωτοφανής κατανάλωση νερού, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες για ύδρευση, βάσει του πληθυσμού και των καταναλώσεων παρελθόντων ετών.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία, τόσο του διυλιστηρίου στο Φράγμα Πηνειού το οποίο ήδη δουλεύει λόγω θέρους και λειψυδρίας της λίμνης στα όρια παραγωγής του, όσο και των αντλιοστασίων.
Αν παραμείνουν οι μεγάλες καταναλώσεις, ο κίνδυνος για σοβαρές ελλείψεις νερού μέσα στις επόμενες εβδομάδες πολλαπλασιάζονται και για το λόγο αυτό ο Δήμος Ήλιδας προχωράει σε μία ακόμα αυστηρή σύσταση προς τους δημότες για ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ και ΜΟΝΟ οικιακή χρήση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ύδρευσης.
Αν συνεχιστεί η κατανάλωση πέραν των πραγματικών αναγκών των δημοτών, τότε θα ληφθούν δραστικά μέτρα, την ώρα που ήδη ξεκίνησαν και οι έλεγχοι για όσους χρησιμοποιούν το νερό για άρδευση, από τη δημοτική αστυνομία και τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας.
Σε περίπτωση που διαπιστωθούν να ποτίζονται με το νερό της ύδρευσης περιβόλια, ελαιόδεντρα ή οποιαδήποτε άλλη αγροτική καλλιέργεια, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν στις προβλεπόμενες κυρώσεις και τα διοικητικά πρόστιμα, εξαντλώντας τα όρια που δίνει ο νόμος στους ΟΤΑ».
- Πάτρα: Δασκάλα χαστούκισε 8χρονο που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού γιατί… «έκανε θόρυβο»
- Ιμπραΐμοβιτς – Φαν ντερ Φάαρτ: Εις το όνομα του πατρός
- Η ρατσιστική ρητορική του Έλον Μασκ κλιμακώνεται – Έκανε post για τη φυλή σχεδόν κάθε μέρα του Ιανουαρίου
- ΠΑΣΟΚ: Αυτόνομη πορεία, αμφίπλευρη διεύρυνση, αντίπαλος η ΝΔ – Να παραιτηθεί ο Παναγόπουλος από την ηγεσία της ΓΣΕΕ
- Το καλύτερο beef της Cardi B μέχρι στιγμής: «Αν έρθουν πράκτορες της ICE σε συναλία μου θα τους γ@μήσουμε»
- LIVE: Σάκκαρη – Μούκοβα



