Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ομόνοια στην Κύπρο. Στο τελευταίο τεστ για την «Ένωση» πριν από την πρώτη μάχη με την Ίντερ Εσκάλδες για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.
Το γκολ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε ο Ντομαγκόι Βίντα με κεφαλιά ενώ για τους Κύπριους ισοφάρισε ο Σίμιτς. Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε με την ΑΕΚ ο Θωμάς Στρακόσα που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 18ο λεπτό με τον Ελίασον να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα, αλλά να στέλνει την μπάλα για λίγο έξω από την εστία του Φαμπιάνο.
Στο 45′ ο Ελίασον βρήκε δίχτυα με ωραίο πλασέ από τα δεξιά, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε.
Η «Ένωση» τελικά βρήκε το γκολ στο 69′ από στατική φάση. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βίντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά, νικώντας τον Φαμπιάνο για το 0-1.
Οι γηπεδούχοι όμως είχαν την απάντηση και ισοφάρισαν στο 81ο λεπτό. Ο Κόστα μοίρασε στον Σίμιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Στρακόσα για το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Το προσεχές Μουντιάλ -αν φυσικά κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας- δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία παράσταση στην σπουδαία καριέρα του Νεϊμάρ, όπως δήλωσε ο ίδιος.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.