Ουκρανία: Για υποστήριξή της όσο χρειαστεί και ένταξή της στο ΝΑΤΟ, κάνει λόγο ο Μακρόν
Για σημαντικές αποφάσεις που λήφθηκαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ προς την κατεύθυνση ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία, έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτογραφία από το Reuters/Ken Cedeno, επάνω) διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην Ουκρανία «για όσο χρειαστεί», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Πέμπτη στην Ουάσιγκτον μετά το πέρας της συνόδου του NATO.
«Η υποστήριξή μας να έχει διάρκεια και να προχωρήσουμε προς την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO»
«Θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε για όσο χρειαστεί. Σ’ αυτό το πνεύμα λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις εδώ στην Ουάσιγκτον ώστε η υποστήριξή μας να έχει διάρκεια και να προχωρήσουμε προς την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO», δήλωσε στη συνέντευξη μετά το πέρας της συνόδου.
«Το Κρεμλίνο παρακολουθεί»
Ερωτηθείς σε ενημέρωση με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία για το αποτέλεσμα τη συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε, από την πλευρά του, ότι « Η Βορειοατλαντική συμμαχία επιβεβαίωσε με σαφήνεια για μια ακόμη φορά την ουσία της. Είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε σε μια εποχή αντιπαράθεσης με στόχο να διατηρήσει την αντιπαράθεση».
Ως αποτέλεσμα «οι εντάσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο κλιμακώνονται», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί πως οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ έρχονται πιο κοντά.
«Βλέπουμε τις αποφάσεις που έχει λάβει το ΝΑΤΟ για να δημιουργήσει ξεχωριστούς κόμβους επιμελητείας σε πόλεις της Μαύρης Θάλασσας, όπως και τη δημιουργία πρόσθετων εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, και βλέπουμε ότι στην πραγματικότητα οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ κινούνται συνεχώς και σταδιακά προς την κατεύθυνση των συνόρων μας» είπε ο Πεσκόφ.
- Μια νύχτα μόνο: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο
- Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου»
- Η Αντέλ στο καστ, τα γυρίσματα στη Ρώμη – Όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Τομ Φορντ
- Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κορίνθου-Πατρών – Διακοπή κυκλοφορίας
- Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την 25η Μαρτίου
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς ενιαίο κόμμα και απόρριψη κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ



