Ισραήλ: Στην Ντόχα ο αρχηγός της Μοσάντ με «πραγματική πιθανότητα» για επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς
«Η πρόταση που υπέβαλε η Χαμάς δείχνει μια πολύ σημαντική πρόοδο», ανέφερε πηγή της ισραηλινής διαπραγματευτικής ομάδας, προσθέτοντας ότι υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» για επίτευξη συμφωνίας.
Ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον αρχηγό της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα (στο κέντρο της φωτογραφίας αρχείου, επάνω, από το Reuters/Amir Cohen), βρίσκεται καθοδόν προς την Ντόχα για συνομιλίες σε σχέση με τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε χθες Πέμπτη πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.
«Η πρόταση που υπέβαλε η Χαμάς δείχνει μια πολύ σημαντική πρόοδο»
Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών «θα συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κατάρ για συνομιλίες με στόχο την προσέγγιση των μερών σε μια συμφωνία για τη Γάζα», δήλωσε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των συνομιλιών.
Παράλληλα, πηγή της ισραηλινής διαπραγματευτικής ομάδας δήλωσε ότι υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» για επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων.
«Πιθανότητα υλοποίησης»
«Η πρόταση που υπέβαλε η Χαμάς δείχνει μια πολύ σημαντική πρόοδο», ανέφερε η πηγή, μετά την παρουσίαση από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση μιας αναθεωρημένης πρότασης για τη συμφωνία, δια των διαμεσολαβητών, στην κυβέρνηση του Ισραήλ.
«Αυτό μπορεί να χρησιμεύσει για την προώθηση των διαπραγματεύσεων. Υπάρχει μια συμφωνία με πραγματική πιθανότητα υλοποίησης. Παρά το γεγονός ότι οι ρήτρες αυτές δεν είναι εύκολες, δεν θα πρέπει να προκαλέσουν κατάρρευση της συμφωνίας», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Το Ισραήλ έλαβε προχθές την απάντηση της Χαμάς επί της προτάσεως που δημοσιοποιήθηκε στο τέλος του Μαΐου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και η οποία περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 120 ομήρων και εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια



