Σημάδια μείωσης της κατανάλωσης καταγράφονται τον Απρίλιο, καθότι φαίνεται ότι συνεχιζόμενη και εκτεταμένη ακρίβεια δημιούργησε συνθήκες πτώσης στο λιανεμπόριο. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 6,3% σε επίπεδο όγκου και 1,4% σε ό,τι αφορά τον τζίρο.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023, παρουσίασε μείωση 1,4% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024 μείωση 2,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
ΕΛΣΤΑΤ: Τα στοιχεία
Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023, παρουσίασε μείωση 6,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024 μείωση 2,8%.
Επίσης, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024 παρουσίασε μείωση 5,9%.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024, παρουσίασε μείωση 5,7%.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.