Η BMW συμπράττει ψηφιακά με την Tata Tech
Με το βλέμμα στην αυτοκίνηση του μέλλοντος ο βαυαρικός όμιλος δημιουργεί σε συνεργασία με την Tata κέντρα ανάπτυξης λογισμικού στην Ινδία
Oόμιλος BMW και η ινδική Tata Technologies, εταιρεία του Tata Group επιφορτισμένη με την ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών, ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία κοινοπραξίας με σκοπό την δημιουργία κέντρων ανάπτυξης λογισμικού και ψηφιακών τεχνολογιών για αυτοκίνητα, με έδρα την Ινδία.
Σύμφωνα με τις συστάσεις, τα πρώτα κέντρα θα δημιουργηθούν στις πόλεις, Pune, Bangalore και Chennai με τα δύο πρώτα να αναλαμβάνουν την εξέλιξη ευφυών συστημάτων για αυτοκίνητα και το τρίτο θα αναλάβει την ανάπτυξη λογισμικού για την κοινοπραξία.
Σε ό,τι αφορά την κάπως απροσδόκητη συνεργασία, ο στόχος του βαυαρικού ομίλου είναι να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του ινδικού ομίλου προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές τεχνολογίες και την εδραίωσή της στο συγκεκριμένο τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συνεργασία θα είναι πολύπλευρη καθώς τα κέντρα εξέλιξης θα αναλάβουν αφενός την ανάπτυξη συστημάτων για την αυτόνομη οδήγηση αφετέρου για την εξέλιξη λειτουργικών για infotainment αλλά και τη δημιουργία νέων ψηφιακών υπηρεσιών.
Αρχικά στην κοινοπραξία θα απασχοληθούν περίπου 100 άτομα προσωπικό με προέλευση την Tata Technologies τα οποία προοδευτικά θα αυξηθούν όσο αυξάνεται και η δραστηριότητα του τμήματος που στοχεύει στην εδραίωση της ΒΜW στα «software defined vehicles» όπως ονομάζονται, τα αυτοκίνητα του μέλλοντος όπου το λογισμικό θα έχει τον πρώτο λόγο.
- Τη Δευτέρα στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία της Σύλβας Άκριτα
- Στο Παρά Πέντε: Το reunion καθήλωσε το κοινό και κυριάρχησε στα social media – Νο1 στα trends το #stoparapente20
- Σπουδαία στιγμή για τη Ρόμα: Κατέθεσε τον φάκελο για το νέο της γήπεδο – Υποψήφιο για το Euro 2032
- Λούβρο: Κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα του μουσείου μετά την ληστεία του Οκτωβρίου
- Σέρρες: Αγνοείται πυροσβέστης – Έρευνες για τον εντοπισμό του
- Η Premier League και το χρυσό μοίρασμα που ανοίγει την ψαλίδα
- Παναθηναϊκός: Κίνηση για Κοντούρη, τι ισχύει με Παντελίδη, Κωστή και Βήχο
- Διπλωματικό απρόοπτο στη Συρία: «Έκοψαν» ξαφνικά τη συνέντευξη Τύπου Φιντάν – Συγγνώμη ζήτησε η Δαμασκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442