«Χειρόφρενο» τράβηξαν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, σταθμεύοντας τα οχήματά τους επί της λεωφόρου Συγγρού.

Αυτό που ζητούν από την κυβέρνηση είναι η μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας που πληρώνουν με ό,τι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς.

Κρίνοντας δυσβάσταχτο το ποσό των 595 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας, ζητούν τη μείωσή τους στα μισά ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην Αθήνα, με την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων να ζητάει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Το αίτημα επί της ουσίας είναι να μειωθούν στα μισά τα τέλη. Ζητούν «να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς», χαρακτηρίζοντας δυσβάσταχτο το ποσό των 595 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας.

Και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι συγκεντρώσεις των τουριστικών λεωφορείων θα είναι δύο, μία στα ανατολικά και μία στα δυτικά της πόλης.

Τουλάχιστον 200 τουριστικά λεωφορεία συγκεντρώθηκαν από τις 9 το πρωί σε δύο σημεία.

Στα ανατολικά, επί της Λεωφόρου Κων. Καραμανλή, στο ύψος του Γ.Ν. «Ιπποκράτειο» με κατεύθυνση προς Χαλκιδική και στα δυτικά στο εμπορικό κέντρο «One Salonica» με κατεύθυνση προς την είσοδο της πόλης.