Μπορέλ: «Ασπίδες» το όνομα της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα
Το ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Συζητείται ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στη διοίκηση
«Ασπίδες» (Αspides) θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.
Υπάρχει συζήτηση σε προχωρημένο στάδιο για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση
«Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων», εξήγησε ο κ. Μπορέλ. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχει συζήτηση σε προχωρημένο στάδιο για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση.
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 34η αγωνιστική – Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)
- Φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την IPO της SpaceX
- Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]
- Παναθηναϊκός: Στο νοσοκομείο ο Χουάντσο μετά το ματς με τη Μονακό
- Euroleague: Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού ως το φινάλε της regular season







