Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VinFast VF 3: Το ηλεκτρικό micro SUV από το Βιετνάμ

VinFast VF 3: Το ηλεκτρικό micro SUV από το Βιετνάμ

H βιετναμέζικη φίρμα παρουσιάζει από το CES ένα μικρό ηλεκτρικό SUV που δεδομένα θα δούμε κάποια στιγμή στην Ευρώπη

HVinFast είναι μια βιετναμέζικη φίρμα η οποία εμφανίστηκε πριν λίγα χρόνια, παρουσιάζοντας αποκλειστικά μοντέλα ηλεκτρικής τεχνολογίας με διαφορετικά μεγέθη (και) με ευρωπαϊκή στόχευση. Πλέον κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον εμπλουτισμό της γκάμας της, αυτή την φορά από το CES του Las Vegas όπου παρουσίασε ένα μάλλον μικρό για τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς ηλεκτρικό μοντέλο που όμως θα ταίριαζε γάντι στις σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις.

Με διαστάσεις 3,19 μ. μήκος, 1,679 μ. πλάτος, ύψος 1,62 μ. ύψος το VF 3, όπως ονομάζεται, παρά το εξαιρετικά μικρό του αποτύπωμα επενδύει σε μια ιδιαιτέρως περιπετειώδη αισθητική που θυμίζει έντονα το απελθόν Suzuki Jimny αν και σε μια πιο σύγχρονη έκδοση από αισθητικής πλευράς με περισσότερες καμπύλες και μια σχεδίαση στην οροφή και στις κολώνες που ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις.

Παρά το μέγεθός του –να σημειωθεί ότι για παράδειγμα το Jimny έχει μήκος 3,48 μ. ενώ μικρά ηλεκτρικά SUV όπως το Jeep Avenger και το Dacia Duster είναι σαφώς μεγαλύτερα, το VF3 υπόσχεται άνετη φιλοξενία σε τέσσερις ενηλίκους και χώρο αποσκευών 550 λίτρων με την προϋπόθεση αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων. Παρά το downsizing, το VF 3 διαθέτει μια κεντρική οθόνη 10,0 ιντσών για το infotainment με ενσωματωμένα λογισμικά Android Auto και Apple CarPlay αν και προς το παρόν η Vinfast δεν δημοσιοποιεί εικόνες για το εσωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του η βιετναμέζική φίρμα δεν δίνει επίσης πολλά στοιχεία παρά μόνο ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας του αρκεί για να του εξασφαλίσει αυτονομία 200 χλμ.

Παρ΄όλα αυτά η VinFast ανακοινώνει ότι σχεδιάζει την έλευση του VF3 στην Ευρώπη, επιφυλασσόμενη να ανακοινώσει τις σχετικές λεπτομέρειες σε δεύτερο χρόνο και κατά την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα η οποία θα ακολουθήσει. Στο CES η Vinfast παρουσίασε επίσης και ένα πιο κοντά στα αμερικανικές προτιμήσεις πρωτότυπο, ένα ηλεκτρικό pickup ονοματι VF Wild σε πρωτότυπη μορφή το οποίο στο μέλλον θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικό αντίπαλο μοντέλων όπως το Rivian R1T ή το Ford F-150 Lightning.

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024