Nέα δεξαμενή 33 τόνων νερού τοποθετήθηκε στους πρόποδες του Υμηττού
Περαιτέρω αντιπυρική θωράκιση για τον Υμηττό με την νέα δεξαμενή.
Ενδυναμώνονται οι αντιπυρικές δυνατότητες του πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, του Υμηττού.
Ειδικότερα, μια νέα δεξαμενή 33 τόνων νερού τοποθετήθηκε από τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού) στους πρόποδες του Υμηττού – στον τομέα της Ηλιούπολης – και συνδέθηκε με τη γεώτρηση και το υπάρχον υδραυλικό σύστημα της περιοχής, δημιουργώντας μια επιπλέον ασπίδα προστασίας του βουνού.
Η τοποθέτηση των νέων δεξαμενών του ΣΠΑΥ σε όλο τον Υμηττό πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου αντιπυρικής προστασίας που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και εντός των επόμενων μηνών θα τοποθετηθούν νέες δεξαμενές σε στρατηγικά σημεία σε όλο το βουνό, όπως πληροφορεί σχετικά ο Σύνδεσμος.
Απομακρύνθηκαν απορρίμματα σε έκταση 5 χιλιομέτρων
Η ομάδα εθελοντών από τον ΣΠΑΥ και η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού σε μια δράση καθαρισμού πέτυχε να καθαρίσει από σκουπίδια 5 χιλιόμετρα μονοπατιών στον Υμηττό. Όπως μάλιστα δεσμεύεται ο ΣΠΑΥ οι προσπάθειες να καταστεί ο Υμηττός το πρώτο Zero Plastic βουνό της Ελλάδας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
Αυτό το εγχείρημα δεν αποτελεί ευθύνη μόνο του Συνδέσμου και των εθελοντών του, αλλά και μέλημα των πολιτών. Διότι, η προστασία του βουνού από τα απορρίμματα αποτελεί μέγιστη ευθύνη όλων.
- «Είναι σκάνδαλο που αγγίζει και την κυβέρνηση» – Τι λένε τα κόμματα για την υπόθεση Παναγόπουλου
- Για αυτό αλλάζει πρόεδρο η Μπαρτσελόνα
- Η Μάργκο Ρόμπι φόρεσε ένα δερμάτινο σετ μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτήν – Αλλά τα παπούτσια της έκλεψαν την παράσταση
- Ουκρανία: Μειώνουν την πυρηνική παραγωγή λόγω επιθέσεων – Χτύπημα Κιέβου σε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικού καυσίμου
- Ο EFSA υπέρ του εμβολιασμού για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση», λέει ο Β. Κόκκαλης
- Αβέβαιο το μέλλον του Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ: «Ψάχνεται να φύγει» (pic)
