Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Κωνσταντάτος: «Ο ΣΠΑΥ είναι πρωτοπόρος στην αυτοδιοικητική πολιτική προστασία»

Γιάννης Κωνσταντάτος: «Ο ΣΠΑΥ είναι πρωτοπόρος στην αυτοδιοικητική πολιτική προστασία»

Στο cityhub των ΝΕΩΝ μίλησε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταματήσει να είναι επαίτης και να ξαναγίνει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτικής καλλιέργειας τονίζει ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Προέδρος του ΣΠΑΥ, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος δηλώνει παρών σε αυτόν τον αγώνα.

Δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα «ρίχνει» ο ΣΠΑΥ στη μάχη για την προστασία του Υμηττού. Η επένδυση στην πρόληψη έχει αποφέρει καρπούς; 

Ο ΣΠΑΥ είναι πρωτοπόρος στην αυτοδιοικητική πολιτική προστασία και αυτή την πορεία επισφραγίζουν τόσο το κέντρο ελέγχου διαχείρισης κρίσεων που διαθέτει όσο και οι πλήρως εξοπλισμένες εθελοντικές του ομάδες καθώς και η οργάνωση που έχει στον Υμηττό αυτή τη στιγμή. Ένα γεγονός που γράφει ιστορία στην Αυτοδιοίκηση είναι η παράδοση 15 πυροσβεστικών οχημάτων από τον ΣΠΑΥ στους Δήμους και τις Εθελοντικές ομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αυτοδιοικητικοί, όταν μας εμπιστευτούν και όταν μας δώσουν τη δυνατότητα, μπορούμε να κάνουμε άλματα στο θέμα της πολιτικής προστασίας. Μάλιστα, το Πάσχα εγκαινιάζουμε το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, καθώς και τη δημιουργία του Δικτύου Ανθεκτικών και Αειφόρων Πόλεων.

 Ο σύνδεσμος εξάγει τεχνογνωσία

Ο Σύνδεσμος είναι πλέον παράδειγμα προς μίμηση… 

Είναι γεγονός πως το παράδειγμα του ΣΠΑΥ που έχει αφήσει έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα λαμβάνει τα θερμά συγχαρητήρια και την αναγνώριση όλων. Ήδη ο Σύνδεσμος έχει εξάγει τεχνογνωσία και μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και τις εφαρμογές του σε Δήμους ανά την Ελλάδα που θέλουν με τη σειρά τους να προασπίσουν τα δάση μας. Ενώ έχει κάνει και θεσμό μέσα από τα Forum που διοργανώνει την Αυτοδιοικητική Πολιτική Προστασία αναδεικνύοντάς τη στο επίπεδο που της αξίζει.

Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά σας στις εκλογές της ΚΕΔΕ τι θα σηματοδοτεί για την επόμενη μέρα της Ένωσης; 

Η ΚΕΔΕ είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση αφού αποτελεί το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των Δημάρχων. Τα τελευταία χρόνια αντί να πρωταγωνιστεί στις διεκδικήσεις και στους αγώνες για μία καλύτερη αυτοδιοίκηση, δυστυχώς το έχουν μετατρέψει σε ένα κομματικό φερέφωνο, που με έναν ήπιο πάντα τρόπο διαπραγματεύεται. Μας δίνουν αρμοδιότητες χωρίς πόρους, ενώ αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και βλέπουμε μετά την ΚΕΔΕ, δήθεν να διαμαρτύρεται ή τάχα να συζητάει επί των απαράδεκτων αποφάσεων για την αυτοδιοίκηση που λαμβάνονται. Το μοντέλο της που είναι κομματικό φερέφωνο και το «καλό παιδί» της εκάστοτε Κυβέρνησης, εμένα δεν με αφορά, όπως δεν αφορά και τους περισσότερους Δημάρχους που δεν ασχολούνται με αυτήν, αφού ουσιαστικά δεν τους εκπροσωπεί στις αγωνίες και τα προβλήματά τους.

Συζητάμε με μία ευρεία ομάδα δημάρχων για το αν θα κατεβάσουμε μία ανεξάρτητη παράταξη που θα ξαναφέρει την αυτοδιοίκηση πρωταγωνίστρια στις διεκδικήσεις, έχοντας μία σύγχρονη ατζέντα θεμάτων προς την κυβέρνηση. Μια ΚΕΔΕ, ζωντανό κύτταρο πολιτικής καλλιέργειας, όχι για το προσωπικό μας συμφέρον όπως γίνεται συνήθως μέχρι τώρα, αλλά με μετρήσιμα αποτελέσματα για το καλό των πολιτών σε όλους τους δήμους της χώρας. Αν συμφωνήσουμε τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και με τις μικρές μου δυνάμεις, δηλώνω παρών σε αυτόν τον αγώνα γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να σταματήσει να είναι επαίτης και να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις της πολιτικής ζωής της χώρας.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024