Αστυνομικοί χτύπησαν με γκλομπ μαθητές λυκείων κοντά στη Βουλή της Ρώμης
Αρκετοί μαθητές τραυματίσθηκαν από την επίθεση των αστυνομικών στην πλατεία του Πάνθεον στη Ρώμη
Ένταση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ περίπου 100 μαθητών λυκείων και της αστυνομίας, στο κέντρο της Ρώμης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Οι μαθητές επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι τη Βουλή, όπου τις ημέρες αυτές ψηφίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από μαθητές, οι οποίοι τις περασμένες ημέρες είχαν κάνει κατάληψη σε σειρά λυκείων της ιταλικής πρωτεύουσας, για να καταγγείλουν «την αδιαφορία των πολιτικών για την παιδεία».
Τραυματίσθηκαν μαθητές – Τους χτύπησαν αστυνομικοί με γκλομπ
Η πορεία δεν είχε λάβει, όμως, την προβλεπόμενη έγκριση και όταν μέρος των μαθητών κατάφερε να φτάσει κοντά στην πλατεία του Πάνθεον, οι αστυνομικοί έφραξαν τον δρόμο και, με τη χρήση γκλοπ, άρχισαν να χτυπάνε τους νέους.
Όπως γράφει η La Repubblica, μερικοί μαθητές φέρουν μώλωπες και αμιχές.
Ένα κορίτσι χτυπήθηκε από γκλομπ αστυνομικών δύο φορές στο κεφάλι και στο χέρι, το οποίο είναι μελανιασμένο. «Είμαι θυμωμένη, δεν ήμουν στις πρώτες σειρές, χτυπήθηκα από το πλάι. Ένας από τους φίλους μου έπεσε κάτω», δήλωσε μία μαθήτρια.
Ζητήθηκε από τους μαθητές να περάσουν σε μονή σειρά, κάτω από μια αστυνομική κάμερα που κατέγραφε τα πρόσωπά τους

Μαθήτρια που χτυπήθηκε από γκλομπ αστυνομικού – Πηγή: La Repubblica
Μετά από λίγη ώρα, η ένταση μειώθηκε και οι μαθητές απομακρύνθηκαν από την περιοχή όπου βρίσκεται η Βουλή και η Γερουσία της Ρώμης.
Πριν απομακρυνθούν, μάλιστα, τους ζητήθηκε να περάσουν σε μονή σειρά, κάτω από μια αστυνομική κάμερα που κατέγραφε τα πρόσωπά τους. Μισή ώρα αργότερα, οι μαθητές αποχώρησαν και πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας.
- Καταγγελία για σκληρή βία ανηλίκων κατά 11χρονης – Τη χτύπησαν και την εξανάγκασαν να γονατίσει τραβώντας βίντεο
- Μπαρτζώκας: «Εκνευριστήκαμε από τα πολύ φτηνά λάθη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο γήπεδο»
- Το «κλειδί» για τη νίκη και για το πρωτάθλημα
- ΕΕ: Διεύρυνση της αποστολής «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ θα εξετάσει το Συμβούλιο Υπουργών
- Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας – Σοκαριστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα
- Νέες ιδέες σε μια εμπορική αγορά που… φλέγεται
- Αρχεία Έπσταϊν: Νέες αποκαλύψεις για Αλ Φαγιέντ και Μπιλ Γκέιτς
- Συγκλονιστικός Βεζένκοφ: «Μέχρι πότε θα χάνονται νέες ψυχές στο βωμό των ομάδων;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442