Ποινή φυλάκισης ενός έτους θα εκτίσει πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε για δυόμιση χρόνια με τη φανέλα ελληνικής ομάδας. Πρόκειται για τον Κροάτη Μπόσκο Μπάλαμπαν που αγωνίστηκε στον Πανιώνιο από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011.
Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης έπαιξε σε 54 ματς και είχε 13 γκολ.
Ο άλλοτε διεθνής άσος κρίθηκε ένοχος για τη μη καταβολή διατροφής στην πρώην σύζυγό του Ιβα Ράντιτς με την οποία έχουν τρία παιδιά, δύο γιους και μία θυγατέρα. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για περίπου μία δεκαετία πριν χωρίσει το 2017. Εκτοτε ο 45χρονος σήμερα Μπάλαμπαν δεν κατέβαλε ούτε σεντ για διατροφή. Το διεκδικήσιμο ποσό από την πρώην Μις Κροατία είναι 80.000 ευρώ.
Το 2021 δικαστήριο του Ζάγκρεμπ του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης πέντε ετών εκ των οποίων τα τέσσερα με αναστολή γιατί δεν είχε πληρώσει 40.000 ευρώ. Είχε υποστηρίξει τότε πως είχε χαμηλό εισόδημα και είχε αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Στην πραγματικότητα εξακολουθούσε να είναι ενεργός ως ατζέντης ενώ κατέχει ακίνητα στο Ζάγκρεμπ, τη γενέτειρά του Ριέκα και στην κροατική χερσόνησο της Ιστριας.
Όταν πήρε διαζύγιο μετέφερε όλη την περιουσία του στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση ο Μπάλαμπαν αποδέχτηκε την πρόταση να εξοφλήσει τα χρέη της διατροφής σε δύο χρόνια, αλλά δεν το έπραξε. Τον Ιούλιο αποφασίστηκε πως ο πρώην ποδοσφαιριστής θα εκτίσει τελικά τον έναν χρόνο φυλάκισης, ο οποίος θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024.
Αυτή τη φορά δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει την ποινή του, ακόμα κι αν πληρώσει καθυστερημένα τη διατροφή μέχρι τον Ιανουάριο.
Ο Μπάλαμπαν ξεκίνησε την καριέρα του στη Ριέκα και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την Αστον Βίλα, την Μπριζ και στον Πανιώνιο με τον οποίον αγωνίστηκε σε 54 αγώνες και πέτυχε 13 γκολ.
Live streaming: ΟΦΘ – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε σε live streaming στις 15:00 την αναμέτρηση ΟΦΘ – Ολυμπιακός για την 11η αγωνιστική της Water Polo League ανδρών.
Στο ντεμπούτο του Άλβαρο Ρούμπιο στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός Β' ήταν καλύτερος από την Athens Kallithea στου Ρέντη, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, όμως οι δύο ομάδες έμειναν τελικά στο 0-0.
LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια για τη 16η αγωνιστική της La Liga. Τηλεοπτικά από το Novasports 1.
Ο Σάσα Ομπράντοβιτς μίλησε για την ήττα του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτιζάν (79-75) και εξαπέλυσε… τα βέλη του στους διαιτητές, καθώς ανέφερε ότι οι αποφάσεις ήταν καθοριστικές για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.