Εύβοια: Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό σε παραλία του Αλμυροπόταμου
Αντιμέτωποι με τη θλιβερή εικόνα βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι - Φωτογραφίες
Νεκρό εντοπίστηκε νεαρό δελφίνι στην παραλία του Αλμυροποτάμου στην Εύβοια, σήμερα το πρωί του Σαββάτου.
Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ του evima.gr, το δελφίνι ξεβράστηκε στην ακτή, σε παραλία του Αλμυροποτάμου, η οποία βρίσκεται λίγο πριν την παραλία του Αγίου Δημητρίου.
Κατά τις ίδιες πηγές, ενημερώθηκε από τους περίοικους το Λιμενικό και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσουν στην περισυλλογή του.
Τα δελφίνια που απαντώνται στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τη WWF, «τα ελληνικά πελάγη έχουν το προνόμιο να φιλοξενούν τέσσερα είδη δελφινιών»: το κοινό δελφίνι, το ζωνοδέλφινο, το ρινοδέλφινο, και το σταχτοδέλφινο.
Όλα τα δελφίνια έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού με τη βοήθεια του οποίου προσανατολίζονται, εντοπίζουν την τροφή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους.
«Μια επικοινωνία με κώδικες που δεν θα μπορούσε εύκολα να φανταστεί κανείς για ένα θαλάσσιο θηλαστικό», αναφέρει η WWF.
«Δυστυχώς όμως, παρότι είναι τόσο αξιαγάπητα, ο άνθρωπος παραμένει ο μοναδικός φυσικός τους εχθρός», σύμφωνα με την οργάνωση.
- Μπαρτζώκας: «Πάντα το πρώτο ματς είναι το πιο σημαντικό – Δεν υπάρχει καμία κούραση»
- Τιτανικός; Μπα – Η συμβουλή του Τζον Σι Ράιλι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πότε θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός
- Αθήνα σε Κίεβο για drone: Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιου είδους ενέργειες
- Γερμανία: Στα «σχοινιά» ο Μερτς, μετά την αποτυχία του Βερολίνου να πάρει μια θέση στο ΣA του ΟΗΕ
- Απογοητευμένη η Σαμπαλένκα μετά την ήττα – σοκ από την Σνάιντερ: «Θέλω να σταματήσω το τένις…»


