Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες σε ανταλλαγές ρωσικών και ουκρανικών βομβαρδισμών στη Χερσώνα
Για θύματα και στις δύο όχθες του Δνείπερου, κατά την ανταλλαγή βομβαρδισμών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων στη Χερσώνα, κάνουν λόγο οι δύο πλευρές.
Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άμαχος και να τραυματιστούν άλλοι δύο χθες Πέμπτη, ανέφερε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησής της, ο Ολεξάντρ Προκούντιν, μέσω Telegram (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Lisi Niesner).
Ουκρανικό πλήγμα με πύραυλο από HIMARS είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «ανώτεροι ρώσοι αξιωματικοί»
Eκανε λόγο για έναν 72χρονο που σκοτώθηκε στο μπαλκόνι του από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας και άλλους δυο τραυματίες.
Η ρωσική πλευρά ανέφερε θύματα στην άλλη όχθη του Δνείπερου ποταμού, στην πόλη Σκάνταβσκ. Tο πρακτορείο ειδήσεων TASS έγραψε για πέντε νεκρούς και ο διορισμένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης της Χερσώνας Βλαντίμιρ Σάλντα μίλησε μέσω Telegram για 11 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.
Ο Μαρκ Κρούτοφ του Radio Free Europe/Radio Liberty γνωστοποίησε μέσω X ότι ουκρανικό πλήγμα με πύραυλο που εκτοξεύθηκε από αμερικανικής κατασκευής σύστημα HIMARS είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «ανώτεροι ρώσοι αξιωματικοί», επικαλούμενος «τόσο ρωσικές όσο και ουκρανικές πηγές».
Συνεχίζεται η κατοχή
Ο στρατός της Ρωσίας, που εισέβαλε στο έδαφος της Ουκρανίας πριν 20 και πλέον μήνες, τον Φεβρουάριο του 2022, συνεχίζει να κατέχει περί το ένα πέμπτο της ουκρανικής επικράτειας.
Πέρυσι, ο ουρανικός στρατός ανακατέλαβε τμήμα της περιφέρειας της Χερσώνας, την οποία η Μόσχα έχει ανακοινώσει πως προσάρτησε.
Πηγή: ΑΠΕ
- Αλβανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Ράμα – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα
- Μέση Ανατολή: Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες, λέει ο Μπιρόλ
- Ιράν: Πλησιάζει στη λήξη του το τελεσίγραφο του Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»
- Ιράν: Φρουροί της Επανάστασης από τον Λίβανο έπληξαν την Κύπρο με drone, λέει ο πρωθυπουργός
- Γαλλία: Η διασπασμένη αριστερά νικήτρια του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
