Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πώς σκοτώθηκε στον εορτασμό των γενεθλίων του συνεργάτης του στρατηγού Ζαλούζνι

Ουκρανία: Πώς σκοτώθηκε στον εορτασμό των γενεθλίων του συνεργάτης του στρατηγού Ζαλούζνι

Ο ουκρανός στρατηγός Ζαλούζνι ανακοίνωσε ότι «ο συνεργάτης και στενός φίλος μου βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του με συγγενείς».

Ενας εκ των στενών συνεργατών του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) της Ουκρανίας, ο ταγματάρχης Γενάντι Τσαστιακόφ, σκοτώθηκε χθες Δευτέρα από έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του, κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του.

«Ο συνεργάτης και στενός φίλος μου βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του με συγγενείς», ανακοίνωσε ο Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστύχημα προκλήθηκε από έκρηξη κατά το άνοιγμα δώρων για τα γενέθλια του ταγματάρχη.

Ανάμεσα στα δώρα υπήρχε ένα κουτί με χειροβομβίδες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram πώς συνέβη η μοιραία έκρηξη. Ο ταγματάρχης Τσαστιακόφ είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι με δώρα συναδέλφων του για τα γενέθλιά του, συμπεριλαμβανομένου ενός κουτιού με χειροβομβίδες (φωτογραφία, επάνω) τις οποίες θέλησε να δείξει στον 13χρονο γιο του.

Το παιδί πήρε μια χειροβομβίδα και «άρχισε να στρίβει την περόνη», έγραψε ο Ιχόρ Κλιμένκο. Ο πατέρας του άρπαξε τη χειροβομβίδα από το χέρι του παιδιού και «τραβήχτηκε η περόνη, προκαλώντας τη μοιραία έκρηξη», έγραψε.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο 13χρονος γιος του ταγματάρχη, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε ότι ταυτοποιήθηκε ο στρατιωτικός που χάρισε τις χειροβομβίδες στον ταγματάρχη Τσαστιακόφ.

Εξήγησε πως έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, παρότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να μην υπάρξει παραπληροφόρηση.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024