Πρώτη πενθήμερη άδεια για τον Κασιδιάρη
Στον Κασιδιάρη επιβλήθηκε ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα καθημερινά
Tην πρώτη του πενθήμερη άδεια από τις φυλακές έλαβε με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Δομοκού, όπου εκτίει την πρωτόδικη ποινή του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, o Hλίας Κασιδιάρης.
Η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου της φυλακής συμπίπτει μάλιστα χρονικά, τρία χρόνια μετά, με την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με βάση την οποία κρίθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.
«Από τις αρχές του επόμενου έτους, θεμελιώνει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους», ανέφερε στο αίτημά του
Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, επιβλήθηκε στον κρατούμενο ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα κάθε ημέρα από αυτές που θα βρεθεί εκτός φυλακής.
Τα επιχειρήματα Κασιδιάρη για να πάρει άδεια
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στην αίτησή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, με βάση τις διατάξεις του νόμου, επικαλέστηκε το γεγονός ότι το διάστημα της παραμονής του στη φυλακή δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα και δεν έχει κινηθεί σε βάρος του οποιαδήποτε τέτοια σχετική διαδικασία.
Μάλιστα, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι, από τις αρχές του επόμενου έτους, θεμελιώνει και δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους, ενώ η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό δεν θα έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
- «Η βοήθεια είναι στο δρόμο» – Ο Τραμπ καλεί τους Ιρανούς να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις
- Προβλήματα στην Παρτιζάν ενόψει Ολυμπιακού: Εκτός οι Μίλτον, Πάρκερ και Μπράουν
- Σπύρος Μελάς: Η φιλοθεάμων ομήγυρις στο Νησί της Μεσσηνίας
- «Are you Dead?» – Το μακάβριο app που έγινε viral για όσους ζουν μόνοι
- Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι βγαίνουν στους δρόμους για να καταγγείλουν για τις σφαγές στο Χαλέπι
- Πώς η επιτυχία του Πελέ «γέννησε» τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής – Κομπίνες, ατυχήματα, βαρβαρότητα
- Μπλόκα: Σοβαρές αιχμές για τους αποσχισθέντες αγρότες – Στο τραπέζι blackout σε κεντρικά οδικά σημεία
- Ιράν: Το κύμα αμφισβήτησης ενισχύεται, αλλά το καθεστώς θα αντέξει, λένε αναλυτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)















![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442